Dolar
40.28
Euro
46.81
Altın
3,319.56
ETH/USDT
3,409.80
BTC/USDT
118,359.00
BIST 100
10,347.60
Gündem

Baklavacılarda 'bayram bereketi'

Türkiye'de önemli mutfak kültürüne sahip kentlerden Şanlıurfa'da baklavacılar, bayram siparişlerini yetiştirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.

03.07.2016 - Güncelleme : 03.07.2016
Baklavacılarda 'bayram bereketi' Fotoğraf: AA/Halil Fidan

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya özgü sade yağ, sert buğday unu ve fıstık kullanılarak yapılan baklava, zahmetli bir yolculuğun ardından sofralara ulaşıyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla çalışmalarını hızlandıran baklava ustaları, özellikle gece saatlerinde çalışarak siparişleri yetiştirebilmenin tatlı heyecanını yaşıyor.

Ramazanda sıcak havanın da etkisiyle umdukları ilgiyi bulamayan baklavacılar, bayramda çeşitli illere yapacakları satışlarla bu kaybı telafi etmeyi amaçlıyor.

Kilogramı 30-70 lira arasında değişen baklavaya vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Kentte yaklaşık 40 yıldır baklavacılık yapan Mehmet Üstüneller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaliteli bir ürün elde edebilmek için hem kullanılan malzemenin hem de ustanın iyi olması gerektiğini söyledi.

İl dışından yoğun talep aldıklarını anlatan Üstüneller, "Ürünlerimiz kullandığımız sade yağ, fıstık ve undan dolayı çok lezzetli. Bu kaliteyi tüm ülkeye yaymak istiyoruz." dedi.

Muhabir: Halil Fidan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın