
CHP Sözcüsü Güler, "CHP'nin hiçbir mensubu, yargı önünde hesap vermekten kaçmaz" dedi.***
ANKARA
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında MYK'da ele alınan konular hakkında bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Birgül Ayman Güler, Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye'nin randevu talep ettiğini ve bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini ve serbest bırakıldığını anımsatan Güler, Kılıçdaroğlu'nun, Kocaoğlu'nu aradığını, desteklerini ve her zaman onun yanında olduklarını ifade ettiklerini aktardı.
Güler, ''Hesap vermek, namuslu görevlerdendir. Dolayısıyla CHP'nin hiçbir mensubu, yargı önünde hesap vermekten kaçmaz. Ancak karşı karşıya kaldığımız şey, yargı ve yargıya hazırlık yapan, adil adli kovuşturmalar değildir'' diye konuştu.