Dolar
38.82
Euro
43.53
Altın
3,219.54
ETH/USDT
2,370.00
BTC/USDT
102,968.00
BIST 100
9,668.36
Kültür

Viyana'da Türk Mutfağı Haftası'nda yemek atölyesi yapıldı

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği ve Viyana Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ege Bölgesi'ne ait yemeklerin hazırlandığı bir yemek atölyesi düzenlendi.

Aşkın Kıyağan  | 23.05.2024 - Güncelleme : 25.05.2024
Viyana'da Türk Mutfağı Haftası'nda yemek atölyesi yapıldı

Viyana

Yemek atölyesine, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, eşi Azize Ceyhun, Viyana YEE Müdürü Ayşe Yorulmaz'ın yanı sıra davetliler katıldı.


Şef Ömer Faruk Bingöl, Avusturya'nın başkenti Viyana'da görevli farklı ülkelerden diplomat eşleriyle Ege Bölgesi'ne özgü yemekler hazırladı.

Atölyede katılımcılar, İzmir köfte, vişneli yaprak sarma, limonata ve kalburabastı tatlısı yapmayı öğrendi. Yöresel lezzetleri ilk defa tecrübe eden katılımcılar, daha sora hazırladıkları yemekleri tatma fırsatı buldu.

Etkinlikte, Ege Bölgesi'ne ait yemeklerin yapımında atık oranının çok az olduğu ve bu mutfağın tam bir çevre dostu olduğu vurgulandı.




Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın