Dolar
32.31
Euro
34.90
Altın
2,194.19
ETH/USDT
3,572.70
BTC/USDT
70,345.00
BIST 100
8,961.34
Dünya, Koronavirüs

THY'nin İran'a gerçekleştireceği bazı uçuşlar iptal edildi

Türk Hava Yolları, İran'ın İsfahan, Meşhed, Şiraz ve Tebriz kentlerine düzenleyeceği seferlerini 27 Şubat'a kadar durdurma kararı aldı. Tahran seferleri ise 2’ye düşürüldü.

Kenan Irtak  | 24.02.2020 - Güncelleme : 24.02.2020
THY'nin İran'a gerçekleştireceği bazı uçuşlar iptal edildi

İstanbul

Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Yolları (THY), İran'da koronavirüsün etkisini artırması üzerine, bu ülkeye gerçekleştirdiği seferlerde bir dizi önlem aldı. Bu önlemler kapsamında THY, 27 Şubat'a kadar İran'ın İsfahan, Meşhed, Şiraz ve Tebriz kentlerine düzenleyeceği seferlerini iptal etti.

Dönüş seferlerinde sadece Türk yolcular kabul edilecek

THY, Tahran seferlerini ise 2’ye düşürme kararı aldı. Tahran'a giden uçaklarda yolcu taşınmasında bir engel bulunmazken, dönüş seferlerinde ise sadece İran'da bulunan Türk yolcular uçağa kabul edilecek. 

THY, bu süreçte ulusal ve uluslararası otoritelerle koronavirüs kaynaklı durum değerlendirilmesi yapmaya devam edecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada bakanlık bünyesinde görev yapan bilim kurulunun önerisiyle tavsiye kararları kapsamında sınır hareketinin azaltılması noktasında ilave tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu ve İran'daki tablonun giderek artış göstermesi sebebiyle İran'la sınırların geçici olarak kapatma kararı aldıklarını belirtmişti.

Koca, "Uluslararası sağlık tüzüğü çerçevesinde İran'dan ülkemize yapılacak kara ve demiryolu geçişleri bugün saat 17.00 itibarıyla geçici olarak durduruldu. Tüm uluslararası uçuşlar ise saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu. Yani İran'dan Türkiye'ye gelişler durdurulmuş oldu. Türkiye'den İran'a gidişler ise devam ediyor olacak." ifadelerini kullanmıştı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ise bu sabah Meclis'e sunduğu raporda, Kovid-19 sebebiyle ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye, virüsün bulaştığı kişi sayısının ise 47'ye yükseldiğini bildirmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın