Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Eski polis amirlerinin 'mahrem imam'ı yakalandı

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Kırşehir'deki eski polislerin "mahrem imam"ı olduğu ileri sürülen kişi, Kayseri'de yakalandı.

12.06.2018 - Güncelleme : 12.06.2018
Eski polis amirlerinin 'mahrem imam'ı yakalandı

KIRŞEHİR

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Kırşehir'deki eski polislerin "mahrem imam"ı olduğu ileri sürülen kişi, Kayseri'de 2 yıldır saklandığı evde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması çerçevesinde hakkında yakalama kararı bulunan ve firari olan eski öğretmen C.B'nin yakalanması için Kırşehir ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma yaptı.

Şüphelinin Kayseri'de olduğu bilgisi üzerine polis ekipleri, kent merkezindeki bir ikamete baskın düzenleyerek, C.B'yi kaldığı evde yakaladı.

İşlemlerinin ardından Kırşehir'e getirilen C.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

C.B'nin, Kırşehir'deki eski polis amirlerinin mahrem imamı olduğu, birçok polise örgütün gizli yazışma programı ByLock kurduğu, ailesini anne ve babasının yanına göndererek Kayseri'de bir ev kiraladığı ve yaklaşık 2 yıldır burada saklanmaya çalıştığı belirtildi.

Muhabir: Abdullah Yıldiz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.