Analizë

Banjska, një paralajmërim së çka janë të gatshëm të bëjnë mbështetësit e botës serbe

Banjska, një paralajmërim së çka janë të gatshëm të bëjnë mbështetësit e botës serbe

Nëse bashkësia ndërkombëtare ia dëshiron të mirën Ballkanit Perëndimor, duhet të ndërmarrë menjëherë veprime kundër Serbisë, e cila duhet të heqë dorë nga idetë serbomadhe, të cilat nuk mund të arrihen pa një luftë të re në këto hapësira

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Aeroportet turke regjistrojnë mbi 38.9 milionë pasagjerë në periudhën janar-mars
12.04.2023

Aeroportet turke regjistrojnë mbi 38.9 milionë pasagjerë në periudhën janar-mars

Sipas shifrave zyrtare, aeroportet shërbyen 436.550 avionë në periudhën tre mujore

Gjukanoviç në garë për mandatin e tretë, një grua dhe një influencer synojnë postin e presidentit
17.03.2023

Gjukanoviç në garë për mandatin e tretë, një grua dhe një influencer synojnë postin e presidentit

Zgjedhjet presidenciale në Mal të Zi do të mbahen të dielën më 19 mars. Në garë për kreun e shtetit janë shtatë kandidatë, të cilët janë kryesisht figura të njohura të skenës politike, me përjashtim të influencuerit Jovan Raduloviç

Kërcënimi i shumëfishtë: Ndryshimet klimatike dhe migracioni
01.12.2022

Kërcënimi i shumëfishtë: Ndryshimet klimatike dhe migracioni

Ndryshimet klimatike mund të veprojnë edhe si kërcënim i shumëfishtë, duke përkeqësuar kushtet ekonomike, tensionet politike dhe duke shtuar ndikimet e konflikteve ekzistuese në zhvendosjen e popullsisë

Strategjia e re aziatike e Gjermanisë, ringjallja e ambicieve për lidership në Evropë
21.11.2022

Strategjia e re aziatike e Gjermanisë, ringjallja e ambicieve për lidership në Evropë

Kualitetet udhëheqëse të kancelarit Scholz sigurisht që nuk do të maten vetëm me suksesin e politikës së tij të jashtme të orientuara kah Azia, por një rol të madh do të luaj edhe stabiliteti i Evropës në fund

Shpenzimet greke për mbrojtjen: Kostot dhe përfituesit
15.11.2022

Shpenzimet greke për mbrojtjen: Kostot dhe përfituesit

Vështirë është të thuhet sa nga shpenzimet greke të mbrojtjes mbështeten në kërkesën reale, por kryesisht udhëhiqet nga shtytësit e ofertës nga brenda burokracisë greke të lidhur me kompanitë ndërkombëtare të mbrojtjes