Наслови на денот

Ердоган телефонски разговараше со Трамп

Ердоган телефонски разговараше со Трамп

Според информациите добиени од претседателски извори, Ердоган и Трамп разговарале за последните случувања во Сирија и укажале на важноста на поддржување на политичкиот процес.

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
„НАТО заштитува од киберзакани и религиозен екстремизам“
20.02.2019

„НАТО заштитува од киберзакани и религиозен екстремизам“

Во присуство на странски амбасадори акредитирани во земјата, експерти и други функционери во земјата, Шекеринска нагласи дека членството во НАТО значи дека од овој момент „ние сме дел од клубот кој нè прави да имаме одговорност и обврски..“

Европа неподготвена за репатријација на припадниците на ДЕАШ
20.02.2019

Европа неподготвена за репатријација на припадниците на ДЕАШ

„Бараме од Велика Британија, Франција, Германија и другите сојузници од Европа да ги земат 800-те милитанти на ДЕАШ што ги фативме во Сирија, и да ги судат. ДЕАШ е близу до колапс...“

Земјите членки на ЕУ ги покачуваат цените за визи
20.02.2019

Земјите членки на ЕУ ги покачуваат цените за визи

Европскиот совет соопшти дека е одобрена регулативата за ажурирање на визните правила во амбасадите на земјите членки на Европската Унија (ЕУ)

ПКК своето постоење го обезбедува со продажба на дрога
20.02.2019

ПКК своето постоење го обезбедува со продажба на дрога

Во извештаите на Европол се наведува дека сепаратистичката терористичка организација ПКК од дрога годишно реализира приходи од 1,5 до 3 милијарди долари