Dolar
32.56
Euro
34.94
Altın
2,339.61
ETH/USDT
3,146.40
BTC/USDT
64,403.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam, arşiv

Karnesini alıp babasının mezarına gitti

Ermenek'teki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden Tezcan Gökçe'nin ilkokula giden olduğu Recep Gökçe, karnesini aldıktan sonra babasının mezarını ziyaret etti.

23.01.2015 - Güncelleme : 23.01.2015
Karnesini alıp babasının mezarına gitti

KARAMAN - Mehmet Çetin/Ali Bardak

Ermenek ilçesindeki maden kazasında yaşamını yitiren işçilerden Tezcan Gökçe'nin, Ermenek'e bağlı Kazancı beldesindeki Kazancı İlkokulu 4. sınıfında okuyan oğlu Recep, bu yarıyıl tatilinde ilk defa karnesini babasına gösterememenin üzüntüsünü yaşadı.

Karnesini aldıktan sonra ilk önce dedesi Recep ve ninesi Ayşe Gökçe'nin evine giden küçük Recep, ellerini öptü.

"Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" sözleri ile tüm Türkiye'yi duygulandıran maden işçisi Tezcan Gökçe'nin annesi Ayşe Gökçe, torununun büyüyüp mühendis olacağına inandığını söyledi.

Babaanne Gökçe, "O büyüyecek, mühendis olacak. Mühendis olunca bana bakacak. Keşke oğlum da burada olsaydı. O da çok sevinirdi. Ne yapalım, yapacak bir şey yok. Torunumun dersleri çok iyi. Hep derslerine iyi çalışacak. Biz şimdi torunlarımız için yaşıyoruz" diye konuştu.

Recep Gökçe, daha sonra dedesi ile babasının mezarına gitti.

"Baba bak sana karnemi getirdim"

Mezarın başında babasına seslenerek, karnesinin iyi olduğunu söyleyen Recep, "Baba bak, sana karnemi getirdim. Takdir de aldım. Okuyup mühendis olacağım" dedi. Dede ve torunu mezarın başında dua etti.

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında 28 Ekim'de meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kalmış, arama kurtarma çalışmaları kapsamında 38 gün sonra işçilerin tamamının cansız bedenine ulaşılmıştı. Soruşturma kapsamında maden ocağının sahibi Saffet Uyar ile maden sahasının ruhsat sahibi Abdullah Özbey'in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı.

Buruk karne sevinci

Maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden Hüseyin Çolak'ın Güneyyurt Ortaokulu son sınıfta okuyan oğlu Emre Çolak da (15),  karne sevincini buruk yaşayanlardan. Çolak, karne sevincini babaannesi Seda Çolak ile paylaştı.

Babaanne Çolak, torununun karnesiyle kendilerini sevince boğduğunu belirterek, "Sevindik, Allah herkesleri sevindirsin. Böyle oldu. Bu çocuğumun da kaderi, kısmeti böyleymiş. Yapacak bir şey yok. İnşallah torunum okur, iyi yerlere gelir, bizim de yüzümüz güler. Bu sevinci oğlumun da yaşamasını istedim" dedi.

Aşağıçağlar köyünde yaşayan ve eşi Ali Haznedar'ı maden kazasında kaybeden Fadime Haznedar, kızları Senanur (12), Hanife (10) ve Sudenaz'ın (6) karnelerini aldığını belirtti.

Eşi Ali Haznedar'ın, çocuklar karnelerini getirdiğinde "Bunlar bizim geleceğimiz, umudumuz. Onlar okuyacaklar" dediğini ifade eden Haznedar, şöyle devam etti:

"Senanur  6'ncı, Hanife 4'ncü sınıfta, Sudenaz ise anaokuluna devam ediyorlar. Çocuklarım babalarının tek umuduydu. Büyük kızım Senanur teşekkür getirdi, beni mutlu etti. Hanife'nin de dersleri iyi. Sudenaz da karnesini getirdi. Onlar babalarının gururlarıydı. İnşallah her zaman bizi gururlandırırlar. Ali, çocuklarının okuması için ocakta çalışıyordu. Çocuklarını okutabilmek, onlara bakabilmek için tek çaresi ocakta çalışmaktı.  Orada da canını verdi. Benim yiğidimden bana hatıra çocuklarım. Ne mutlu, bunca sıkıntının arasında teşekkür getiriyorlar. Ben bunu mezarlıkta kocama söyledim, başarılı olduklarını. Tek ümidimiz bunlar. Devletimden bizleri unutmamasını istiyorum, çocuklarımı okutsun, çocuklarıma devletimizin güzel bir gelecek sağlamasını istiyorum."

Çocuklar da karnelerini babalarına göstermeyi çok istediklerini, bu yüzden karne sevincini yaşayamadıklarını ifade ettiler.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın