Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,115.00
BTC/USDT
63,445.00
BIST 100
9,915.62
Gündem, arşiv

İş kolu barajını aşmanın gururunu yaşıyoruz

Medya-İş Genel Başkanı Eser, sendikalarının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca açıklanan 2013 yılı iş kolu istatistiklerinde barajı aştığını belirterek, "İş kolu barajını aşmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

30.07.2013 - Güncelleme : 30.07.2013
İş kolu barajını aşmanın gururunu yaşıyoruz

ANKARA

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, sendikalarının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca açıklanan 2013 yılı iş kolu istatistiklerinde barajı aştığını belirterek, yola çıktıkları günden itibaren yanlarında olan tüm üyelerine teşekkür etti.

Eser, Medya-İş Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, 9 Mart 2012’de kurdukları Medya İşçileri Sendikası'nın kısa sürede elde ettiği başarılarla hedeflerine emin adımlarla ilerlemeyi sürdürdüğünü belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan 2013 yılı iş kolu istatistiklerinde Medya-İş'in barajı aştığını gururla paylaşmak istediklerini ifade eden Eser, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Medya-İş’in kuruluşundan bugüne yaptığımız üye çalışmalarında sendikamıza gösterilen ilgi bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Üye kayıt çalışmalarımızda tüm yurdu gezerek Anadolu basınında örgütlenmemizi sağlamaya çalışırken, tek yürek olmanın bilinciyle hareket ettik. Anadolu basının önemi ve değeri anlaşılmadan sendikacılık yapılmayacağını anlattığımız üyelerimizin derdine ortak olmak için çıktığımız bu yolda, güçlü bir dayanışma göstereceğimizi yineliyoruz. Bu yolda bize destek veren konfederasyonumuz Hak-İş'in Genel Başkanı Mahmut Arslan’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz." 

Medya-İş'in büyümesini sürdürürken baraj altında kalan Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) işlevinin sendikacılık olmadığını her fırsatta gösterdiğini savunan Eser, "Salt ideolojik reflekslerle hareket eden TGS, kendisine hiçbir destek bulamadığı Anadolu Ajansı’nın (AA) kapısına, yanına bir siyasi partiyi alarak dayanma cesaretini gösterebilmektedir. TGS, ne AA’da ne de AA üzerinden hiçbir şekilde siyaset yapamayacağını artık idrak etmeli, acı gerçekle yüzleşmelidir. TGS'nin kabul etmek durumunda olduğu bir başka gerçek de Türkiye'de kapılarını sendikal örgütlenmeye açan en büyük medya kuruluşunun AA olduğudur" değerlendirmesinde bulundu.

Eser, TGS'nin AA’daki yetki tespitlerini yargıya taşıdığını ya da çeşitli dalaverelerle toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını geciktirmeye çalıştığını ifade ederek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Medya-İş olarak yaklaşık 10 aydır üyelerimizin bekledikleri iyileştirmeleri alamamalarının üzüntüsü içindeyiz. Bu nedenle, mevcut şartlarda elimizden gelenin en iyisi yapma adına, AA yönetimine TİS’e mahsuben avans ödenmesi ve maaş artışı yapılması talebimizi iletmiştik. Tüm bu taleplerimize olumlu yanıt veren AA yönetimine de buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Medya İşçileri Sendikamızın iş kolu barajını geçmesinde bize destek olan tüm üyelerimize teşekkür ediyor, daha aydınlık bir geleceğe yol almak için her türlü çabayı göstereceğimize söz veriyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın