Dolar
32.32
Euro
34.62
Altın
2,319.57
ETH/USDT
2,933.30
BTC/USDT
57,556.00
BIST 100
10,045.74
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Enerji Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Atlantik Konseyi Ekonomi ve Enerji Zirvesi 18-20 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Furkan Naci Top, Nuran Erkul  | 12.11.2015 - Güncelleme : 13.11.2015
Cumhurbaşkanı Erdoğan Enerji Zirvesi'ne katılacak

Ankara

ANKARA

Orta Asya, Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinden iş ve enerji dünyasının önemli temsilcilerini bir araya getirecek Atlantik Konseyi Ekonomi ve Enerji Zirvesi 18-20 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. 

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi Direktörü Defne Sadıklar Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı zirveye, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitarovic ve Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin de katılacağını belirtti.

İki cumhurbaşkanının yanı sıra iki başbakan ve 20 civarında bakanın da katılımını beklediklerini dile getiren Arslan, "Benim açımdan en önemli tarafı bu platformun Türkiye'de kurulması. Her sene G20 gibi bir programa ev sahipliği yapmış oluyoruz. Aynı hafta içinde G20 gibi bir gündem olmasına rağmen yine Türkiye'de bir araya gelinmesi İstanbul'un bölgedeki önemini ve Türkiye'nin bu politikaların oluşumundaki etkisini anlatıyor" ifadelerini kullandı.

"Çalkantılı Zamanlarda Küresel İstikrar ve İş Direnci Yaratmak” temasıyla The Grand Tarabya Hotel'de bu yıl yedincisi gerçekleşecek zirveye, 400'ün üzerinde davetli katılacak. 

Zirvede ayrıca, Ortadoğu, Güney Gaz Koridoru ve Afrika için de özel oturumlar düzenlenecek.

Muhabir: Furkan Naci Top,Nuran Erkul

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın