Dolar
32.49
Euro
34.88
Altın
2,327.90
ETH/USDT
3,168.80
BTC/USDT
64,818.00
BIST 100
9,716.77
Sağlık, arşiv, arşiv

Salam, sucukta karma ürüne son

Artık yediğimiz salam, sucuk ve sosisin içinde ne olduğunu bilme imkanına kavuşacağız.

15.05.2012 - Güncelleme : 15.05.2012
Salam, sucukta karma ürüne son

TBMM - Coşkun Ergül

Veteriner Hekim, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilgili tebliğde yapılacak değişiklikle salam, sucuk ve sosis gibi ürünlerin tek hayvan etinden yapılma zorunluluğu getirileceğini söyledi.
Tek hayvan etinden salam, sucuk sosis yapılmasının sağlanması durumunda kötü niyetli girişimlerin de önünün kapatılmış olacağını belirten Kılıç, ''Neye para verdiğimizi bileceğiz, ne yediğimizi bileceğiz. Bununla da en iyi şekilde iyiye doğru rekabet edebilmenin önünü açmış olacağız'' diye konuştu.
Yunus Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıklarının bununla çok mücadele ettiğini ama başa çıkamadığını dile getirerek, artık buna ilişkin tebliğde değişiklik yapılacağını belirtti. Bir çok firmanın elinde bulunan ve mevcut kodekse göre üretilen salam, sucuk ve sosislerin de piyasadan çekileceğini ifade eden Kılıç, bu nedenle firmalara zaman tanınacağını, tebliğin değişmesinin bu yıl sonunu bulabileceğini söyledi.
Kılıç, ''Tebliğden sonra artık firmalar ürünü yüzde 100 dana etinden ya da yüzde 100 tavuk, hindi, sığır etinden üretecek, karma ürünlerden üretemeyecek'' sözlerini sarf etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın