Dolar
32.38
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,564.80
BTC/USDT
70,835.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

En uzun savaşta sonuca varmak üzereyiz

ABD Başkanı Obama, ABD'nin Afganistan'daki muharip misyonunun sona erdiğini belirterek, "Amerikan tarihinin en uzun savaşında sorumlu bir sonuca varmak üzere olduklarını" belirtti.

28.12.2014 - Güncelleme : 28.12.2014
En uzun savaşta sonuca varmak üzereyiz

WASHINGTON

NATO güçlerinin Afganistan'daki misyonu başkent Kabil’de düzenlenen törenle dün son buldu.

ABD Başkanı Barack Obama, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu törenin ABD için de bir köşe taşı niteliğinde olduğunu kaydetti.

Afganistan’daki ABD askerlerinin "olağanüstü fedakarlıkları" sayesinde bugün bu ülkedeki muharebe misyonlarının sona erdiğini ve "Amerikan tarihinin en uzun savaşında sorumlu bir sonuca varılmakta olunduğunu" belirten Obama, ABD ordusunun mensuplarına minnettarlıklarını iletti ve bu savaşta ölen 2 bin 200 Amerikan askerini andı.

Obama, Afganistan’ın tehlikeli bir yer olmaya ve Afgan halkı ve güvenlik güçlerinin kendi ülkelerini savunmak için çok büyük fedakarlıklar yapmaya devam ettiğini bildirdi. 

Afgan hükümetinin davetiyle ve şu ana kadar kazanılanların korunması için ABD ile müttefik ve partnerlerinin, Afgan güçlerine eğitim, danışmanlık ve yardım edeceğini kaydeden Obama, El Kaide’ye terörle mücadele operasyonları düzenleme amaçlı olarak Afganistan’da sınırlı sayıda askeri varlığını sürdüreceğini hatırlattı.

Obama, açıklamasında, başkanlığa geldiğinde Afganistan ve Irak’ta 180 bin Amerikan askeri bulunduğunu, şimdi ise bu rakamın 15 binden az olduğunu ifade etti.

Muhabir: Barışkan Ünal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın