Gündem, arşiv

Soruşturmalar yürütülüyor

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin, "Kamuoyunun sorduğu bütün soruların cevabını içerecek şekilde soruşturmalar yürütülüyor" dedi.

07.09.2012 - Güncelleme : 07.09.2012
Soruşturmalar yürütülüyor

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva ile beraberindeki heyetle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda bir araya geldi.
Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bozdağ, ''Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin ihmal, kusur olduğu yönünde soru işaretleri var. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, şöyle konuştu:
''Tabii burada birtakım soruların cevapları nedir, buna dair hem adli hem idari soruşturma başlatılmış durumda. Bir yandan Genelkurmay Başkanlığı bir yandan askeri ve adli savcılık yetkilileri konuyla ilgili, kamuoyunun sorduğu bütün soruların cevabını içerecek şekilde soruşturmalar yürütüyor. Bu soruşturmaların sonucuna göre sağlıklı bir açıklama yapmak mümkün olabilir. Şu anda tabii herkes aklında olan soruları soruyor. Cevabını bilemediği için de 'Acaba buralarda birtakım şeyler olabilir mi' diye düşünebiliyorlar. Yetkililer, görevliler bu soruşturmaları yürütüyor. Ondan sonra hep beraber bir cevap bulacağız.''

''BDP'li vekiller, milleti temsil eden pozisyonda değil''
Bekir Bozdağ, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili sözlerini, siyasi üslup içinde yapılmış bir açıklama olarak görmediğini ifade etti.
BDP'li vekillerin, milleti temsil eden bir pozisyonda bulunmadığını ifade eden Bozdağ, ''Terör örgütünü mü temsil ediyorlar yoksa kendilerine oy veren milleti mi temsil ediyorlar diye baktığımızda, milletin temsilinden yoksun bir yaklaşım ortaya koyuyorlar. Terör örgütünün adeta temsilcisi gibi hareket edenlerin, milletin temsilcileriyle ilgili hususlarla alakalı değerlendirme yapmasını doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum'' şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.