Dolar
32.50
Euro
35.18
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.40
BTC/USDT
70,734.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, arşiv

Ankara'da doğalgaz iletim hattında kaçak

Bağlıca mevkiinde bir iş makinesinin, yüksek basınçlı doğalgaz borularına hasar vermesi sonucu doğalgaz sızıntısı meydana geldi.

03.09.2012 - Güncelleme : 03.09.2012
Ankara'da doğalgaz iletim hattında kaçak

ANKARA

Başkent Doğalgaz Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, Ankara'da Eskişehir yolu Bağlıca Kavşağı yakınlarında doğalgaz iletim hattındaki kaçağın bir iş makinesinin, yüksek basınçlı doğalgaz borularına hasar vermesi sonucu meydana geldiğini, ekiplerin gerekli tedbirleri alarak hattaki doğalgazı kestiğini bildirdi.
Kırşan yaptığı yazılı açıklamada, Ankara-Eskişehir Yolu Bağlıca Mevkii'nde ANSE Alışveriş Merkezi'nin yanındaki boş arazide, bir iş makinesinin, Ankara'nın doğalgaz dağıtımını yapan 2 ana istasyondan biri olan Yapracık İstasyonu çıkışındaki yüksek basınçlı doğalgaz hattına zarar vermesi sonucu, doğalgaz sızıntısı meydana geldiğini kaydetti. 
Ekiplerin derhal olaya müdahale ederek ve BOTAŞ Genel Müdürlüğü ekipleriyle de koordineli çalışarak doğalgazı kestiğini ifade eden Kırşan, can ve mal kaybı yaşanmaması bakımından bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını, vatandaşların endişe etmesini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.
Kırşan, hasar gören hattın onarımı tamamlanana kadar, kentin batı kesimine, ikinci ana istasyon Gölbaşı RMS-A istasyonundan doğalgaz verileceğini, bu süreçte batı bölgesindeki semtlerde lokal doğalgaz kesintileri yaşanabileceğini bildirdi.

Bu arada, kaçağın olduğu yerin onarılması için hattaki gazın tamamen boşalmasının beklendiği belirtildi. 
Öte yandan, gaz kaçağı nedeniyle kapatılan Eskişehir Yolu tekrar trafiğe açıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın