Dolar
32.50
Euro
34.85
Altın
2,336.64
ETH/USDT
3,169.50
BTC/USDT
62,620.00
BIST 100
10,082.77
Yaşam, arşiv, arşiv

Soma'da arama ekibine de psikolojik destek verilecek

Maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin yakınları ve yaralıların yanı sıra arama kurtarma çalışmalarına katılan personele de psikolojik destek verilecek.

17.05.2014 - Güncelleme : 17.05.2014
Soma'da arama ekibine de psikolojik destek verilecek

ERZURUM - ÇAĞLAR SEFERTAŞ

Sağlık Bakanlığı, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları, yaralılar ve arama kurtarma çalışmalarına katılan personele psikolojik destekte bulunacak.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AA muhabirine, yaşanan maden faciasının milleti derinden üzdüğünü belirterek, maden şehitlerine Allah'tan rahmet diledi.

Böyle kazaların ve belaların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Müezzinoğlu, "Bundan sonraki süreçte gerek işverenler, çalışanlar, yönetenler ve gerekse bu anlamda sorumluluğu olanlar, bilimin, teknolojinin ve tedbirin bütün gereklerini daha duyarlı bir şekilde yapmamız için herkesin duyarlılığını bir üst noktaya taşıması gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Müezzinoğlu, olayın yaşandığı Soma'da 2 gün kaldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Keşke bu şehitlerimiz yaşıyor olsaydı da biz Sağlık Bakanlığı olarak onları hastanelerimize, yoğun bakımlarımıza hekimlerimizi, hemşirelerimizi, her şeyimizi seferber ederek tedavi etme çabası içinde olabilseydik ama ne yazık ki onlar bize bir yük getirmediler. Ambulans helikopterlerimiz, ambulans uçaklarımız orada bekledi ama bir işe yaramadı. 58 tane ambulansımızla, 84 UMKE çalışanımızla, 360 civarında sağlık çalışanımızla, ilave destekle her türlü fedakarlığa hazır bir şekilde orada bulunduk. Bütün ihtiyaçları giderdik ama bize keşke daha çok fedakarlık düşseydi biz de o fedakarlıklarımızı yaparak insanımızı yaşatma ve sağlık sorunlarını çözme görevimizi yapmış olsaydık ama öyle bir görev Sağlık Bakanlığı'na çok fazla düşmedi."

"Vatandaşlarımızın yanındayız"

"Devlet olarak yapılabilecek maddi manevi ne varsa vatandaşımızın yanında olacağız" diyen Müzezzinoğlu, "Bundan sonraki süreçte şehit yakınları ve aileleriyle ilgili kısa, orta ve uzun vadeli psikolojik destek programları yaptık" diye konuştu.

Psikolojik destek programının bugünden itibaren hayata geçeceğini dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Gerek anneler, babalar, eşler, gerekse yakın akrabalar, aile düzeyinde sahiplenerek psikiyatrist, psikolog, sosyal destek uzmanı aile hekimleriyle birlikte ailelerimizi kucaklayan, sahiplenen bir yapıyla onları 2 yıl, 3 yıl, 5 yıl ne kadar ihtiyaç oluyorsa sağlık desteği anlamında, psikolojik ve sosyal destek anlamında asla yalnız bırakmayacağız. Onun dışında yaralı kurtulan veya hiç yaralanmamış oradaki çalışanlarımızın da ihtiyacı varsa onlara da bir grup yaptık ve bir yol haritası belirledik. Bir de kurtarma çalışmalarına giden 510'u aşkın çalışanımızın da, onlar da tabii psikolojik travma yaşıyorlar, yaşayacaklar. Onlarla ilgili de programımızı yaptık."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.