Gündem, arşiv

Mesaiye saygı duruşuyla başlayacaklar

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Soma'daki maden faciası nedeniyle 3 gün boyunca örgütlü oldukları iş yerlerinde iş başı yapılan saatlerde saygı duruşunda bulunulacağını bildirdi.

16.05.2014 - Güncelleme : 16.05.2014
Mesaiye saygı duruşuyla başlayacaklar

ANKARA

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından Soma'daki maden faciası nedeniyle  ''saygı duruşu ve anma'' etkinliği yapıldı.

Sendika Genel Merkezi önünde düzenlenen etkinlikte konuşan HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Soma'da maden faciası nedeniyle büyük bir acının yaşandığını belirtirken, ülke olarak bu acının yürekten paylaşıldığını söyledi.

Madenden çıkarılmayan 18 işçinin sağ çıkmasını umut ettiklerini vurgulayan Şahin, bir avuç kömür için hayatını kaybeden arkadaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz'' dedi. 

Kazayı haber alır almaz HAK-İŞ camiası olarak bölgeye gittiklerini anlatan Şahin, Genel Başkan Mahmut Arslan'ın da bölgede çeşitli temaslarda bulunduğunu söyledi.

HAK-İŞ olarak 3 gün boyunca örgütlü oldukları, bütün işyerlerinde iş başı yapılan saatlerde saygı duruşu ve anma gerçekleştireceklerini bildiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yine mevcut iş yerlerinde bugüne kadar olduğu gibi titizlikle üzerinde durduğumuz iş sağlığı ve güvencesiyle ilgili çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz. İnşallah milletimiz tekrar böyle acılar yaşamaz. Sadece kaza olduğunda bu hassasiyeti göstermemeliyiz, kazalar olmadan işyerlerimizde bu tedbirleri gözden geçirmeliyiz. Bizler de sendika olarak hassasiyetle özellikle iş sağlığı ve güvencesi ile ilgili üzerimize düşeni daha fazla yapmalıyız, olayın peşini bırakmayacağız, sorumlular bulunana ve kamuoyunu tatmin eden açıklamalar yapılana kadar olayın takipçisi olacağız''

Şahin, Soma'daki Özmaden-İş Sendikasıyla da konuyu tartışarak, yaraların sarılması noktasında neler yapılması gerektiğini paylaşacaklarını ifade etti.

''İş kazalarının, güvencesiz, kuralsız çalışmanın sona erdirilmesini istiyoruz''

Daha sonra hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşunda bulunuldu ve Komite Üyesi işçiler Elif Yıldırım ve Rıdvan Günay tarafından HAK-İŞ'in bildirisi okundu.

Bildirinin ardından da Soma faciasında hayatını kaybeden madenciler ve iş kazalarında kaybedilen bütün emekçiler için dua okundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın