Dolar
32.56
Euro
34.87
Altın
2,321.32
ETH/USDT
3,135.40
BTC/USDT
64,100.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, arşiv

Soma Kömür İşletmeleri'nden açıklama

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'de, tüm işçilerin sigortalı olduğu, hiçbir şekilde kayıt dışı veya yasada öngörülen yaş sınırının altında çalışan bulunmadığı bildirildi.

14.05.2014 - Güncelleme : 14.05.2014
Soma Kömür İşletmeleri'nden açıklama

İZMİR

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'de, tüm işçilerin sigortalı olduğu, hiçbir şekilde kayıt dışı veya yasada öngörülen yaş sınırının altında çalışan bulunmadığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, Eynez mevkisindeki kömür madeninde dün saat 15.00 sularında yaşanan elim yangınla ilgili kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarını sürdüğü hatırlatıldı. 

Madende kalan çalışanların tahliyesi ve kurtarılması için ilk andan itibaren Soma Kömür İşletmeleri AŞ'nin yanı sıra Başbakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere Türk Kızılayı, AFAD, TTK, TKİ  ve tüm devlet kurumları birimlerinin hayata geçirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Yangın gerçekleştiği andan itibaren ocaktaki, söndürme çalışmalarına eş zamanlı olarak içerideki karbondioksit, karbonmonoksit gazının tahliye edilmesine ve temiz hava verilme çalışmalarına başlanmıştır. Bu çalışma hala devam etmektedir. Bugün itibariyle 238 çalışanımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ani kurtarma müdahalesi sayesinde 450’ye yakın çalışanımız kurtarılmış, içlerinden 80 çalışanımızın tedavileri Soma, Manisa, İzmir ve Balıkesir’deki hastanelerde sürmektedir. Yangının nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar devam etmektedir. Bu araştırmalar sonuçlandığında detaylarla ilgili sağlıklı bilgiler kamuoyu ile en kısa sürede paylaşılacaktır. Madende çıkan yangının sebebi henüz tespit edilememiştir. Yangın tamamen kontrol altına alındıktan sonra sebebiyle ilgili açıklama yapılabilecektir."

"Artan karbonmonoksit gazı kayıpların yaşanmasına neden oldu"

Maden ocağında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangının ortaya çıktığı ve ardından hızla artan karbonmonoksit gazının kayıpların yaşanmasına sebep olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: 

"Yangının gerçekleştiği andan itibaren dile getirilen asılsız iddialar hakkında açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. Soma Kömür İşletmeleri AŞ bünyesinde çalışan tüm işçilerimizin sigortalı olduğunu, hiçbir şekilde kayıt dışı veya yasada öngörülen yaş sınırının altında çalışanımız bulunmadığını, tüm çalışanlarımızın bordromuzda ve gerçek ücretleriyle istihdam edildiğini, tamamının sendikalı olduğunu,  devam eden iddialara karşın altını çizerek belirtmek isteriz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın