Dolar
32.37
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,577.90
BTC/USDT
70,815.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Kurumsal Haberler, arşiv

Saraybosna İş Forumu başladı

AA'nın medya sponsoru olduğu ve Bakan Davutoğlu'nun yanı sıra pek çok yetkilinin katıldığı Forum'un açılışında, Soma'da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, dua edildi.

14.05.2014 - Güncelleme : 14.05.2014
Saraybosna İş Forumu başladı

SARAYBOSNA 

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Anadolu Ajansı'nın medya sponsorluğunda gerçekleştirilen ve "Balkanlar'ın Davos'u" olarak adlandırılan bölgenin en büyük yatırım konferansı "Saraybosna İş Forumu" başladı.

Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun temsil ettiği Forum'un açılış konuşmaları öncesinde Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulunuldu ve dua okundu.

Forum'un açılışına, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Slovenya'nın eski Cumhurbaşkanı Danilo Türk, Katar Dışişleri Bakanı Khalid Bin Mohammed Al Attiyah, dünyanın en büyük yatırım fonlarından biri olan Katar Investment Authority Genel Müdürü Ahmad Al Sayed, Malezya Prensi Perak Raja Dr. Nazrin Shah ile iş ve siyaset dünyasının çok sayıda ismi katılıyor.

Bosna International Bank Genel Müdürü ve Forum'un organizatörü Amer Bukviç, açılışta yaptığı konuşmada, ''Türkiye’de hayatını kaybedenlerin Bosna’da hayatını kaybedenlerden farkının olmadığını belirterek,  ''Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz ve kendi acımız olarak görüyoruz. Sayın Davutoğlu size ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bize verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu zor günde yanımızda olmanız bizi mutlu etti’’ diye konuştu.

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç de konuşmasına, Soma'daki faciadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. 

İzzetbegoviç, ''Başınız sağolsun. Sizlerin acısı bizlerin acısıdır. Bu nedenle büyük üzüntü duyuyoruz'' dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın