Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,221.73
ETH/USDT
3,555.50
BTC/USDT
70,817.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Soma'da 166 işçi hayatını kaybetti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'da bir maden ocağında çıkan yangında 166 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

14.05.2014 - Güncelleme : 14.05.2014
Soma'da 166 işçi hayatını kaybetti

MANİSA

Eynez bölgesindeki maden bölgesinde çalışmaları takip eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, vefat eden işçilerle ilgili İstanbul, Ankara ve Manisa'daki Adli Tıp Kurumu'ndan uzman ve teknisyenlerin bölgeye gönderilmesini istediklerini belirtti.

"Hayatını kaybeden işçi sayısı 166'ya yükseldi, 4'ü ağır, 80 yaralı var" bilgisini paylaşan Bakan Yıldız, vefat edenlerin tespiti ve teşhisi konusunda bir sıkıntı olmayacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bulunduğumuz yerleri özellikle otopsi mahalli haline getirip işlemleri burada herhangi bir yere gitmeksizin inşallah yapıyoruz. Bir yandan da bu işlemleri sürdürüyoruz. Ben vefat eden bütün kardeşlerime Allah'tan rahmet ve ailelerine sabırlar temenni ediyorum."

Gazetecilerin cenaze töreniyle ilgili soruları üzerine Bakan Yıldız, konunun planlama yaptıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da olaydan büyük üzüntü duyduğunu ve Soma'ya geleceğini anlatan Yıldız, "Haberi aldığımızda da kendisiyle beraberdik çok fazla üzüldü ve programını da zaten biliyorsunuz iptal etti. Burada bizatihi ailelerimizle, işçi kardeşlerimizle bir arada olmayı istedi. Zannediyorum saat 11.00-12.00 gibi buraya gelecek hem incelemelerde hem de taziyelerde bulunacaklar" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız, ayrıca maden ocağından çıkarılan cenazelerin hastanelerin morgunda ve soğuk hava depolarında zarar görmeyecek şekilde muhafaza edildiğini kaydetti.

Ölü sayısının artmasından endişe duyduklarına işaret eden Yıldız, geçen zamanın aleyhte işlediğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Halil Şahin, Serdar Yılmaz, Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın