Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.60
BTC/USDT
70,766.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Paralel Devlet Yapılanmasıyla etkin mücadele etti

İçişleri Bakanlığı'na getirilen AK Parti Bursa Milletvekili Ala, Paralel Devlet Yapılanması ile etkin mücadele etti.

24.11.2015 - Güncelleme : 24.11.2015
Paralel Devlet Yapılanmasıyla etkin mücadele etti

Ankara

ANKARA

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, 64. Hükümette İçişleri Bakanlığı görevine getirildi.

Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan 8 çocuklu ailenin, en büyük çocuğu olan Efkan Ala, 1965 yılında dünyaya geldi. Annesi'nin "büyümüş de küçülmüş" diye tanımladığı Ala, çocukluk ve gençlik yıllarında sakin ve ağır başlılığı ile dikkati çekti. 

İlkokulu bitirdikten sonra 1976 yılında İmam Hatip Lisesi'ne kaydolan Ala, yaz aylarını ise Zonguldak Ereğlisi'ndeki akrabalarının yanında geçirdi.

İnşaat ustası bir babanın oğlu olan Ala, okuma alışkanlığını ise babası sayesinde kazandı. Ala, gençlik yıllarında Cemil Meriç, Necip Fazıl, Kemal Tahir, Peyami Safa, Sezai Karakoç, Arif Nihat Asya, İbni Haldun, İbni Rüşd gibi yazarların eserlerini okudu. 

Ala, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okurken, yurtta kaldı. Eşiyle de aynı dönem katıldığı bir konferansta tanışan Ala, bu fakülteden 1987 yılında mezun oldu.

Diyarbakır Valiliği

Efkan Ala, 4 Eylül 2004'te Diyarbakır Valiliği'ne atandı. Batman'dan Diyarbakır'a 500 araçlık konvoyla gelen Ala, Diyarbakır'da DTP'li belediye başkanları tarafından törenle karşılandı. 

Diyarbakır Valiliği döneminde sıra dışı bir yönetim anlayışı izleyen Ala, Gaffar Okan'ın suikast edilmesiyle ortaya çıkan boşluğu doldurabilmek amacıyla yaptığı çalışmalarla devlet ile vatandaş arasında yeni köprüler kurdu.

Ala, Diyarbakır'da çocukların İstanbul'daki kapkaç çetelerine yönlendirilmesini önlemeye dönük hayata geçirdiği proje ile Ankara'nın da dikkatini çekti. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilin valisiyle yaptığı bir toplantıda Ala'yı "örnek vali" gösterdi.

10 Eylül 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilen Ala, 17 Aralık 2013'te gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda görevinden istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yerine Başbakan tarafından 25 Aralık 2013'te İçişleri Bakanı olarak atandı.

Bakanlık görevi süresince Paralel Devlet Yapılanmasıyla etkin şekilde mücadele eden Ala, İç Güvenlik Paketi'nin hazırlanmasına da öncülük etti.

Efkan Ala, 1 Kasım Genel Seçiminde Bursa'dan milletvekili seçildi. 

Muhabir: Sertaç Bulur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın