Dolar
32.45
Euro
34.79
Altın
2,341.95
ETH/USDT
3,116.60
BTC/USDT
63,914.00
BIST 100
9,931.26
Politika

Başbakan Davutoğlu Ruhani, Plevneliev ve Kral 2. Abdullah ile görüştü

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Başbakan Davutoğlu, ikili görüşmeleri kapsamında ülke liderleriyle bir araya geldi.

A. Eda Ünlü Özen, Kadir Karakuş  | 27.09.2015 - Güncelleme : 28.09.2015
Başbakan Davutoğlu Ruhani, Plevneliev ve Kral 2. Abdullah ile görüştü

NEW YORK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) 70. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri için bulunduğu New York'ta ikili görüşmelerini sürdürüyor.

Başbakan Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile BM'de yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu.

Ahmet Davutoğlu, görüşmenin ardından "İklim Değişikliği Zirvesi" konulu üst düzeyli öğle yemeğine katıldı.

Bu arada, Başbakan Davutoğlu ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun görüşmesinin ise her iki tarafın program yoğunluğu nedeniyle bugün gerçekleştirilemeyeceği ve görüşme için yeniden planlama yapılacağı öğrenildi.

Davutoğlu-Plevneliev görüşmesi

Başbakan Davutoğlu, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile görüştü. 

Basına kapalı görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü. 

 "Diyaloğun sürmesi" kararlaştırıldı

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede ikili ve bölgesel konular ele alındı. Görüşmede, İran tarafı, P5 +1 müzakere sürecinde Türkiye'nin geçmişten bugüne gösterdiği yapıcı tutum ve destek için teşekkür ederken, bu anlaşma neticesinde ekonomi ve yatırımlar alanında ilişkilerin daha da derinleşeceği konuşuldu. 

Irak ve Suriye'deki durum ile DEAŞ ile mücadele konularının da ele alındığı görüşmede, bölgesel konularda zaman zaman farklı düşünülmesine rağmen iki ülke arasındaki "diyaloğun sürmesi" kararlaştırıldı. 

Görüşmede, Başbakan Davutoğlu, İran basınında Türkiye hakkında çıkan asılsız iddialardan duyulan rahatsızlığı da dile getirdi.

Davutoğlu-Ürdün Kralı 2. Abdullah görüşmesi 

BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri için New York'ta bulunan Davutoğlu, ikili görüşmeleri kapsamında Ürdün Kralı 2. Abdullah ile de görüştü.

Davutoğlu ile Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, basına kapalı gerçekleşen görüşmesi yarım saat sürdü. Mandarin Otel'deki görüşmede Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da bulundu. 

Davutoğlu, Belçika ve Kosovalı mevkidaşlarıyla bir araya geldi

Başbakan Davutoğlu, BM Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'ndeki hitabından sonra BM'de Kosova Başbakanı İsa Mustafa ile görüşen Davutoğlu, Belçika Başbakanı Charles Michel ile de Millennium Otel'de bir araya geldi.

Davutoğlu Hollande'la görüştü

Başbakan Davutoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü.

Langham Otel'deki basına kapalı görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü. 

Görüşmede, Davutoğlu'na, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etti.

Muhabir: A. Eda Ünlü Özen, Kadir Karakuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın