Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,126.90
BTC/USDT
63,122.00
BIST 100
9,915.62
Politika

'Partimiz seviyesi düşük polemiklere hedef seçiliyor'

HDP Parti Sözcüsü Bilgen, 'Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde siyasetçilerin sağduyulu konuşması gerekirken seviyesi oldukça düşük polemiklere, özellikle de partimiz hedef seçiliyor' dedi.

04.08.2015 - Güncelleme : 04.08.2015
'Partimiz seviyesi düşük polemiklere hedef seçiliyor'

ANKARA

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, zor bir dönemden geçildiğini belirterek, "Ne yazık ki bu zor dönemde siyasetçilerin, bütün parti temsilcilerinin son derece sağduyulu, sorumlu konuşması gerekirken siyasetin seviyesini korumaya çalışan bir dil tutturması gerekirken, seviyesi oldukça düşük tartışmalara, polemiklere, özellikle de partimiz hedef seçiliyor" görüşünü savundu.

HDP Parti Sözcüsü Bilgen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Suruç'taki terör saldırısında yaralananlardan Vatan Budak'ın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Son günlerde bazı sivil toplum örgütlerince yapılan eylemlere sert müdahalelerde bulunulduğunu öne süren Bilgen, Türkiye'nin sağduyuya ihtiyacı bulunan bir dönemde, güvenlik güçlerinin siyasi iradenin talimatıyla demokratik şekilde kendini ifade edenlere müdahale ettiği iddiasında bulundu. Bilgen, bunun provokasyonlara ve şiddete hizmet edebileceğini ileri sürdü. 

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Bilgen, bu zor dönemde siyasetçilerin, bütün parti temsilcilerinin son derece sağduyulu, sorumlu konuşması, siyasetin seviyesini korumaya çalışan bir dil tutturması gerektiğini, buna rağmen özellikle de partilerinin seviyesi oldukça düşük tartışmalara, polemiklere hedef seçildiğini söyledi.  

"Ruh halini anlayabilmek için dün gece biraz Ferdi Tayfur dinledim"

Bilgen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve MHP'lilerin ruh halini anlayabilmek için dün gece Ferdi Tayfur dinlediğini belirterek, "Bu efkar nereden kaynaklanıyor, bu öfke, şiddet, bu celal nereden kaynaklanıyor diye. Biz beklerdik ki MHP'li temsilciler, bu öfkelerini bize yönlendireceklerine, Irak'ta, Suriye'de tecavüze uğrayan Türkmen kadınlarının faillerine, Türkmen çocuklarını esir alanların sorumlularına yöneltsin. IŞİD konusunda bu kadar öfkeli ve nefret dili kullanmayan, bir söylem kullanmayan bir partinin, seçilmiş 80 milletvekiliyle ilgili yaptıkları tarifleri kendilerine iade ediyoruz" diye konuştu. 

Hamasete, nefret söylemine, nefret suçuna neden olacak yaklaşımlara girmenin bir siyasi partiye yakışmayacağını ifade eden Bilgen, "Eğer bir partinin başkanı, temsilcileri böyle konuşursa yavru kurtlar da gördükleri her bayrağa saldırır, gördükleri her sembolü, her farklı yaklaşımı, anlamadıkları her dili tehdit, düşman olarak ve kendilerinde linç etme görevini görür. Kendilerini polis, asker sanan yaklaşımlar içerisine girerler" iddiasında bulundu. 

"Görüşmeleri değil görüşmemeleri şaşırtıcı" 

Bilgen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın görüşmelerine ilişkin soru üzerine, parlamentonda temsil edilen ve temsil edilmeyen parti yöneticilerinin görüşmesinin değil görüşmemesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi. 

Bir gazetecinin, "operasyonlarda sivillerin öldürüldüğü iddia edilen köye gitmesi planlanan HDP heyetinin çalışmalarının ne aşamada olduğunu" sorması üzerine Bilgen, heyetin, bu sabah Zergele köyüne gitmek üzere yola çıktığını, gerçek neyse bunun ortaya çıkmasını istediklerini ve heyetin çalışması tamamlandığında bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. 

Bilgen, "Türkiye'de barış isteyen, bölgede barış isteyen, bölgemizde hangi halklar, toplumlar varsa onları olduğu gibi kabul eden, inançlarıyla farklı mezhepleriyle, dinleriyle ve dilleriyle kabul eden, bir siyasal algı gelişmedikçe ne bölgede ne de ülke içerisinde barış olacak" diye konuştu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın