Politika, arşiv

Terörizmle mücadelede Yunanistan ile ilişkiler önemli

İçişleri Bakanı Güler, Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Dendias ile telefonda görüştü. Güler, Dendias'a, yakalanan DHKP/C üyelerinin iadeleri konusunda hassasiyetlerini bildirdi.

05.08.2013 - Güncelleme : 05.08.2013
Terörizmle mücadelede Yunanistan ile ilişkiler önemli

ANKARA

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikolaos Dendias ile telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Güler, görüşmede terörizmle mücadelede Yunanistan ile diyalog ve iş birliğine dayalı ilişkilerin gelişmesinin son derece önemli olduğunu belirtti.

DHKP/C terör örgütüne yönelik operasyonların, bölgenin huzur ve istikrarına katkısının inkar edilemez olduğunu vurgulayan Güler, bilhassa yakalanan örgüt üyelerinin iadeleri konusunda hassasiyetlerini bildirdi.

Güler,  ayrıca terör örgütü mensuplarının Yunanistan'a siyasi sığınma taleplerinin titizlikle değerlendirilmesi gerektiğini de kaydetti.

Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikolaos Dendias ise Türk halkının huzur ve güveni için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti.

Görüşmede, terör örgütüne yönelik operasyonların detaylı olarak incelenmesi amacıyla Türkiye'deki ilgili birimlerden uzmanların Yunanistan'a gönderilmek üzere görevlendirilmesi kararlaştırıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın