Dolar
32.45
Euro
34.71
Altın
2,334.52
ETH/USDT
3,115.70
BTC/USDT
63,595.00
BIST 100
9,915.62
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Tahir Elçi'yi ve polisimizi katleden güçler hesap vermeli

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, "Tahir Elçi'yi ve polisimizi katleden güçler hesap vermelidir" dedi.

28.11.2015 - Güncelleme : 28.11.2015
 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Tahir Elçi'yi ve polisimizi katleden güçler hesap vermeli

Ankara

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, "Tahir Elçi'yi ve polisimizi katleden güçler hesap vermelidir. Son derece üzgünüm ve kaygılıyım" değerlendirmesinde bulundu. 

Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

"Çatışma istemiyoruz" diye haykırmanın karşılığının ölüm olmaması gerektiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Tahir Elçi'yi ve polisimizi katleden güçler hesap vermelidir" ifadesini kullandı. 

"Korkmuyoruz"

Halkın bu saldırının failleri ve azmettiricilerine teslim olmayacağını aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizde bir iç savaş çıkartarak egemenliklerini sürdürmek isteyenlerden hesap soracağız. Korkmuyoruz. Her zamankinden daha azimli ve kararlıyız. Bu topraklarda, korkuyu değil barış ve özgürlüğü egemen kılacağız. Bu toprakların hiçbir evladı bir güvercinin ruh tedirginliği ile hayatını geçirmeyecek. Türkiye, inançları, kimlikleri, siyasi düşünceleri ne olursa olsun, vatandaşlarının hep birlikte, kardeşçe yaşayacakları birinci sınıf bir demokrasi olacak. Kötülük yenilecek, iyiler kazanacak. Kendi şahsi ikballeri için, ülkemizi kargaşaya sürüklemeye çalışanlar ne yaparlarsa yapsınlar, kışın sonu bahardır."

Muhabir: Barış Gündoğan,Ali Eyvaz,Yıldız Nevin Gündoğmuş




Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
CHP
Bu haberi paylaşın