Dolar
32.38
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,527.80
BTC/USDT
69,711.00
BIST 100
9,099.96
Kurumsal Haberler, arşiv

AA Taraf gazetesi ile tüm ticari ilişkilerini sonlandırdı

Anadolu Ajansı, Taraf gazetesi ile ticari tüm ilişkilerini sonlandırdı.

01.04.2014 - Güncelleme : 01.04.2014
AA Taraf gazetesi ile tüm ticari ilişkilerini sonlandırdı

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA), Taraf gazetesi ile ticari tüm ilişkilerini sonlandırdı.

AA'dan yapılan açıklama şöyle:

"Taraf Gazetesi, seçimlerden önce Ajansımızın marka değerini düşürücü, ajans ve yöneticilerinin ticari itibarını ve iktisadi faaliyetlerini zedeleyici, haksız rekabete sebep olan asılsız isnatlarda bulunup, iftira ve kurgu haberlerle kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır. Ajansımızın büyük bir emek ve özveri ile yürüttüğü seçim projesine ilişkin gerek seçimlerden önce gerekse seçimlerden sonra yaptığı haberler, Ajansımızın zarar görmesine, çalışanlarımızın motivasyonunun olumsuz etkilenmesine ve ajansımız hakkında yanlış bir algı oluşmasına sebep olmuştur.

Bu haberler tekzip edilmiş düzeltme yapılması istenmiş ancak hiç biri Taraf gazetesince uygulanmamıştır. Bunun üzerine kurumumuz tarafından gazete aleyhine suç duyurusunda bulunulmuştur. 

Taraf gazetesi haberleriyle kurumumuz aleyhine kasıtlı olarak yanlış algı oluşturulması için çaba gösterilmiştir. Seçim günü, bir kısım televizyon yorumcuları ve yayıncıları, Taraf gazetesinin bu haberlerini dayanak göstererek, Ajansımızın seçim verileri ve sonuçları ile ilgili manipülasyon yaptığını iddia ederek, Ajansımıza yönelik haksız ithamlarda bulunmuşlardır.

Taraf gazetesi bu süreçten önce de müteaddit kez iyi niyetle açıklanamayacak, dürüstlük kuralına aykırı, ciddiyetten uzak, hasmane ve yalan haberlerle Anadolu Ajansı'nı hedef almıştır.

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 55/1. maddesinde dürüstlük kuralına aykırı davranış ve ticari uygulamalar belirtilmiş, başkalarını veya onların mallarını, iş ürünlerini, fiyatlarını, faaliyetlerini veya ticari işlerini yanlış, yanıltıcı veya gereksiz yere incitici açıklamalarla kötülemeyi cezai müeyyidelere bağlamıştır. Bu sebeple Taraf gazetesi ile ilgili her türlü yasal işlem başlatılmıştır.

Ayrıca, ilgili gazetenin 2013 yılından devreden borçları ile birlikte 2014 yılı faturaları ile birikmiş borçları bulunmakta olup sözleşme gereği kendilerine sunulan hizmet durdurulabilecek iken, Ajansımız iyi niyet ile konuyu takip etmiş ve hizmetin durdurulması yoluna başvurmamıştır.

Ancak, mezkur gazetenin Ajansımıza yönelik kurgusal ve yalan haberler yapması sureti ile gelinen süreçte; doğru, dürüst, ilkeli ve tarafsız haberciliğin omurgası olan ajansımızın habercilik anlayışının Taraf gazetesinin habercilik anlayışı ile örtüşmediği izahtan varestedir.

Yukarıda arz ve izah ettiğimiz sebeplerle Ajansımızın Taraf gazetesi ile ticari tüm ilişkilerini sonlandırdığını 3. şahıslara duyururuz. Taraf gazetesinin gerek seçimlerden önce gerekse seçimlerden sonraki dönemde yapmış olduğu bu taraflı ve hasmane haberlerinden dolayı Ajansımızın uğramış olduğu maddi ve manevi zararları ile ilgili yargı sürecini başlattığımızı bir kere daha belirtir,  tüm yasal haklarımız saklı kalmak kaydı ile Taraf gazetesi ile Anadolu Ajansı arasındaki sözleşmeyi feshettiğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın