Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,102.60
BTC/USDT
63,083.00
BIST 100
9,915.62
Gündem

Bodrum'da kaçakları taşıyan bot battı: 12 ölü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçakları taşıyan botun batması sonucu ilk belirlemelere göre, 12 kişi hayatını kaybetti.

02.09.2015 - Güncelleme : 02.09.2015
Bodrum'da kaçakları taşıyan bot battı: 12 ölü

MUĞLA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan kaçakları taşıyan botun batması sonucu ilk belirlemelere göre 12 kişi öldü.

Akyarlar Mahallesi'nden denize açılarak, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakları taşıyan bot battı.

İlk belirlemelere göre botta bulunan kaçaklardan 12'si öldü. Bölgeye çok sayıda Sahil Güvenlik botu sevk edildi.

Ekipler Akyarlar açıklarında arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Sahil Güvenlik helikopterinin de havadan destek verdiği arama çalışmaları sürüyor.

Ölenlerin kimliği belli oldu 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu hayatını kaybeden ve kimlikleri tespit edilen 8'i çocuk 12 kişinin cesedi, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Akyarlar Mahallesi ve Aspat açıklarından denize açılarak, yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına geçmeye çalışan kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu ölen 12 kişinin cesedi, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botlarla Bodrum Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Burada kimlikleri tespit edilen ve Suriye uyruklu oldukları öğrenilen Galip (3) ile kardeşi Aylan Kurdi (2), anneleri Zahin Kurdi (27), İnas Macit Hellu (18), 1,5 yaşındaki Zeynep Cafer ile ikizi Abdullah Cafer, 9 aylık Hasal Zekeriye, Zehra Muhsin (23), Emel El Cenabi (42), Haydar Zeinb Ahmet Habi (11) ve kardeşi Ahmet Habi (7) ile 11 yaşındaki Tahara Cumburiy'nin cesetleri, işlemlerinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Öte yandan, 2 kişinin kayıp olduğu bölgede, 4 sahil güvenlik botu, helikopteri ve uçağı tarafından da arama çalışmaları devam ediyor.

Muhabir: Ali Ballı, Durmuş Genç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın