Dolar
32.45
Euro
34.79
Altın
2,340.08
ETH/USDT
3,125.20
BTC/USDT
63,966.00
BIST 100
9,942.20
Gündem, arşiv

'Tarihini, dilini, dinini bilmeyen neslin geleceği yoktur'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençler şunu bilmenizi istiyorum; eğer bir nesil tarihini, dilini, dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur" dedi.

22.05.2015 - Güncelleme : 22.05.2015
'Tarihini, dilini, dinini bilmeyen neslin geleceği yoktur'

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gençler şunu bilmenizi istiyorum; eğer bir nesil tarihini bilmiyorsa, bir nesil dilini bilmiyorsa, bir nesil dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da gerçekleştirilen Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, başbakanlığı döneminde öğrencilere ücretsiz ders kitabı dağıtımına başlandığını hatırlatarak, bunun eğitime verdikleri önemin bir göstergesi olduğunun altını çizdi. 

"2016'dan itibaren 10 milyon 600 bin tableti öğrencilerimize vereceğiz"

Bugün 81 ilde 700 bin tablet bilgisayarın öğrencilere teslim edildiğini bildiren Erdoğan, bugüne kadar 737 bin 800 tablet bilgisayarı öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunduklarını kaydetti. Erdoğan, "İnşallah 2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim edeceğiz. Şu anda ihalesi yapılarak sonuçlandırma safhasına geldi. Bu safhadan sonra Türkiye'de ve dışarıda üretimi yapılacak, bununla beraber ülkemiz aynı zamanda bilişim teknolojisinde bir üs olmanın, uygulama alanı olmanın da adımını atmış olacaktır. Sadece pazar değil aynı zamanda bu işin üssü haline de gelmiş olacağız" dedi.

"Tabletleri amacına uygun kullanın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Türkiye'yi gençlerin büyüteceğini ve yükselteceğini belirterek, bu nedenle 2023, 2053, 2071 hedeflerini belirlediklerini söyledi. Bu yol haritasının ilk istasyonunun Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü 2023 olduğunu ifade eden Erdoğan, 500 milyar dolar ihracat, 25 bin dolar kişi başı milli gelir hedeflediklerini belirtti.

Bu hedefler konulmazsa bir yere varılamayacağını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Yeni Türkiye, kökü mazide olan ati. Bu anlayışla tarihine, kültürüne, inancına, değerlerine sımsıkı sarılan nesiller tarafından inşa edilecektir. Bunun için eğitim-öğretim kalitesinin yükselmesi, ufkumuzun genişlemesi için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Benim sizden isteğim, bu tabletleri, interneti amacına uygun kullanmanızdır. Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı hocamızın da kaydettiği gibi bilgisayarın sanal dünyasında kaybolup gerçek hayattan, okulunuzdan, öğretmeninizden, özellikle kitaptan uzaklaşmayın. Aslolan kağıt, kitap, kalemdir. Aslolan öğretmendir, onun size aktardığı irfandır, hikmettir. Teknoloji, bilgisayar, internet ancak yardımcı eğitim aracıdır." 

Erdoğan, konuşmasının ardından, 11 okuldan 22 öğrenci ve 11 öğretmene tablet bilgisayarlarını verdi, anı fotoğrafı çektirdi.    

Muhabir: Seval Güler, Alp Özden, Ali Hakan Der

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.