Dolar
32.56
Euro
34.99
Altın
2,341.20
ETH/USDT
3,143.20
BTC/USDT
64,367.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Melih Gökçek'in Twitter hesabının hacklenmesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Twitter hesabını ele geçirenlerin tespit edildiğini, ilgili makamlara ellerindeki bilgi ve belgeleri verdiklerini söyledi.

25.06.2014 - Güncelleme : 25.06.2014
Melih Gökçek'in Twitter hesabının hacklenmesi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabını ele geçirenlerin bunu dikkat çekmek için yaptıklarına inandığını belirterek, hackleyen kişinin tespit edildiğini, ilgili makamlara ellerindeki bilgi ve belgeleri verdiklerini söyledi. 

Gökçek, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için geldiği AK Parti Genel Merkezinde, Twitter hesabının hacklenmesine ilişkin soruları yanıtladı. 

Hacklenme olayının yaşandığı günün sabahı saat 06.00'da kullandığı cihazda bir sıfırlama yaşadığını, o saatlerde hesabının ele geçirilmeye çalışıldığını düşündüğünü anlatan Gökçek, gerekli girişimlerin ardından 8-9 saat sonra hesabını tekrar aldığını, hacklenme işlemini yapanın da aşağı yukarı tespit edildiğini söyledi. 

Cumhuriyet savcılığına ve emniyet birimlerine gerekli bilgileri verdiklerini ve kendi tespitlerinin doğru çıkmasını temenni ettiklerini belirten Gökçek, bu işlemi yapanların cezasız kalmaması gerektiğini kaydetti.

Melih Gökçek, "Bu işi yapan hesabını çekmeli. Bunu dikkat çekmek için yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan sonra en çok takipçisi olan benim, dikkat çekmek için bunu yaptılar. Kimsenin yanına bunlar kar kalmaz. Sayın Başbakan'ın Twitter konusunda, sanal alemdeki yapılan yanlışlıklar üzerine bunların düzeltilmesini Twitter aleminden istemesi konusunda haklılığı çok net şekilde ortaya çıktı" dedi.

Hesabını tekrar almak  konusunda Twitter'ın kendisine yardımcı olduğunu vurgulayarak, şirkete teşekkür eden Gökçek, "Aynı olay ABD'de böyle bir siyasetçiye yapılmış olsa her halde 5 dakika içerisinde olay halledilirdi. Almanya hakkında bir tweet atmıştım, 'dost kal Almanya' diye ve Alman polisinin vatandaşlarına davranışı konusunda 8 tane görüntü atmıştım. Alman hükümeti 1 saat içerisinde YouTube'den 2 tanesini kaldırttı. Diğer ülkeler bunu yaparken, biz bunu yapamıyoruz, bu konuda batının çifte standardı var" değerlendirmesinde bulundu.

Gökçek, hacklenme olayının ardından kendi adına açılan diğer hesaplarla da ilgisi bulunmadığını vurguladı.

Muhabir: Kadir Karakuş-Enes Kaplan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın