Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,221.13
ETH/USDT
3,563.10
BTC/USDT
70,848.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Esed güçlerinden "klor gazlı" saldırı

Rejim güçlerinin Suriyenin başkenti Şam'ın Cobar bölgesi ile Ayn Terma beldesine düzenlediği "klor gazlı" saldırılardan çok sayıda kişi etkilendi.

27.07.2015 - Güncelleme : 27.07.2015
Esed güçlerinden "klor gazlı" saldırı

ŞAM

Suriye'nin başkenti Şam'ın Cobar bölgesi ile Ayn Terma beldesinde rejim güçlerince atılan klor gazından çok sayıda kişinin etkilendiği bildirildi.

AA muhabirinin sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Esed güçleri, başkent Şam'ın doğusunda yer alan Cobar bölgesi ile Ayn Terma beldesinde, sivillerin bulunduğu yerlere "klor gazlı" saldırılarda bulundu. Saldırılardan aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi etkilendi.

Yetkililer, hastaneye getirilen kişilerde solunum yetmezliği, göz bebeklerinde küçülme ve kusma gibi belirtilerin görüldüğünü kaydetti.

Duma'ya hava saldırıları: 6 ölü

Öte yandan, sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, orduya ait savaş savaş uçakları, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki Duma ilçesinde yerleşim birimlerini bombaladı.

Saldırılarda, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 6 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 20 kişinin yaralandığını ifade eden yetkililer, bombardımanda çok sayıda konutun hasar gördüğünü, bazı bina ve araçlarda yangın çıktığını belirtti.

Muhabir: Halit Süleyman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın