Dolar
32.47
Euro
34.67
Altın
2,333.25
ETH/USDT
3,104.30
BTC/USDT
63,534.00
BIST 100
9,915.62
Dünya, arşiv

Danimarka aşırı gruplara katılımı önleyici tedbir alıyor

Danimarka'da son dönemde gençler arasında artan aşırılık yanlısı gruplara eğilimi önlemek amacıyla 8,1 milyon avroluk bütçe ayrılmasına karar verildi.

27.01.2015 - Güncelleme : 27.01.2015
Danimarka aşırı gruplara katılımı önleyici tedbir alıyor

KOPENHAG

Danimarka'da son dönemde gençler arasında artan aşırılık yanlısı gruplara eğilimi önlemek amacıyla 8,1 milyon avroluk bütçe ayrılmasına karar verildi. 

Danimarka hükümeti ile muhalefet partileri arasında varılan uzlaşma sonucu, bütçenin büyük kısmının eğitim alanında kullanılacağı kaydedilirken, bu çerçevede Danimarka Güvenlik ve İstihbarat Kurumu'na da (PET) kaynak aktarılacağı açıklandı.

Adalet Bakanı Mette Frederiksen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni planlamayla birçok başarı elde edeceklerini belirterek, şunları söyledi: 

"Öncelikle gençlerin aşırılıkçı grupların hakim olduğu ortamlara girmesini önleyeceğiz. Ayrıca bu ortamlarda bulunanları kurtarmak için de elimizden geleni yapacağız. Yardıma ihtiyacı olan gençlerin ya da yakınlarının kısa sürede yetkililere ulaşabilmesi için çok yakında acil bir telefon hattı hizmete girecek. Böylece insanlar kimliklerini belirtmek zorunda kalmadan yardım talep edebilecek. Diğer taraftan, Suriye ve Irak'a seyahat yasağı konusunda ise somut bir gelişme yok."

Muhalefet Partisi Venstre Sözcüsü Martin Geertsen de tedbirlere olumlu baktıklarını belirterek, seyahat yasağıyla ilgili tekliflerini hükümetin kabul edip etmeyeceğini bilmediklerini ifade etti. Geertsen, "Aşırılıkçı gruplara kayan gençlerin bu ülkelere gidememesi onların faydasına olur" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın