Dolar
42.55
Euro
49.58
Altın
4,192.82
ETH/USDT
3,150.90
BTC/USDT
92,034.00
BIST 100
11,189.50
Yaşam

Kars'ta çiftçiler hasada başladı, leylekler çayırları şenlendirdi

Türkiye'nin kış mevsiminin uzun ve çetin geçtiği Kars'a ilkbaharda gelen leylekler, hasat zamanı toplu halde çayırlık alanlarda beslenirken görüntülendi.

Hüseyin Demirci  | 12.08.2025 - Güncelleme : 13.08.2025
Kars'ta çiftçiler hasada başladı, leylekler çayırları şenlendirdi Fotoğraf: Hüseyin Demirci/AA

Kars

Bölgeye ilkbaharda gelen leylekler, elektrik direklerinde ve bazı bina çatılarında yaptıkları yuvalarda yavrularını büyüterek üremelerini gerçekleştiriyor.

Nisan ve mayıs aylarında yumurtlayan leylekler, dişi ve erkek dönüşümlü olarak yaklaşık 34 gün kuluçkada yattıktan sonra 2-4 yavruyu büyütüyor.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Temmuz ile ağustos aylarında yavrularına uçmayı ve beslenmeyi öğreten leylekler, hasat zamanında çayırlık alanlarda bir araya gelerek avlanma mesaisine başladı.

Sulak ve çayırlık alanları geniş olan ve her yıl leyleklerin buluştuğu Selim ilçesine bağlı Karahamza köyü, onlarca leylekle şenlendi. Çiftçilerin traktörlerle çayır ve yulaf tarlalarında otları biçmesiyle alanı dolduran leyleklerin, kurbağa, solucan ve çekirge gibi canlılarla beslenmesi görüntülendi.

Çiftçilerden Görkem Ekinci, AA muhabirine, her sene çayırlarda hasada başladıklarında leyleklerin daha fazla görüldüğünü söyledi.

Otların biçimine başladıklarını anlatan Ekinci, "Çayırlarda hasat topluyoruz. Leylekler, kurbağalarla, kurbağa yavrularıyla besleniyor. Hava sıcakları arttıkça temmuz, ağustos aylarında tarla ve çayırlarda görülen leylekler, kasım ayında buradan göç ediyorlar." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın