
İleri sürüş tekniği eğitimi alan kadın ambulans şoförleri, erkek meslektaşlarını aratmıyor.***
DENİZLİ
Denizli 112 Ambulans Servisi Başhekimi Zeliha Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve 2007 yılında ağırlık verilen proje ile acil tıp teknisyenleri (ATT) ve paramedik personelinin ileri sürüş teknikleri eğitimleri alarak, ambulans şoförlüğüne başladığını hatırlattı.
Kadın şoförlerin sayısının giderek arttığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
''Arkadaşlarımız belirli bir eğitim aldılar, rehber eşliğinde şehir turu attılar. Refakatçi sürücülük yaptıktan, belirli bir aşamadan geçtikten sonra kadın şoförlerimiz ambulans sürmeye başladı. Kadın şoförlerimizi biz avantajlı olarak görüyoruz. Çünkü trafik kurallarına daha çok dikkat ediyorlar, emniyet konusunda daha dikkatliler ve daha hassaslar. Denizli'de şu anda 6 kadın ambulans şoförümüz görev yapmaktadır. Şu an eğitimde olan birçok kadın acil tıp teknisyeni sürücümüz mevcut. Kadın şoförler, vakalarda da avantaj sağlıyor. Ekip içinde bütünlük sağlanıyor. Böyle giderse kadın ambulans şoförlerinin sayısı erkeklerden fazla olacak. Ambulans şoförlüğü kadınların rutin mesleği haline gelecek.''
Ambulans şoförü Çiğdem Akdoğan acil tıp teknisyeni olduğunu, hizmet içi eğitimlerle ileri sürüş teknikleri dersi aldığını belirtti.
Akdoğan, ''Bizi görenler, bakıp kalıyorlarlar. Zorlukları olduğu kadar güzellikleri de var bu işin. Çok tebrik alıyoruz. Bazen 3 kadın çalıştığımız da oluyor. Bazı vatandaşlar, 3 kadın bir arada görünce, 'sizi yalnız mı gönderdiler?' diye hayretler içerisinde kalıyorlar'' diye konuştu.