'Mavi Marmara' oyunu izleyiciyle buluştu
İHH İnsani Yardım Derneği üyeleri, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde "Mavi Marmara" oyununu sahneledi.

İSTANBUL
İHH İnsani Yardım Derneği üyeleri, "Mavi Marmara" oyununu sahneledi.
İHH İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyun öncesinde yaptığı konuşmada, Müslümanların yaptığı bütün işlerde Allah rızasını gözetmesi gerektiğini söyledi.
Bütün dünyanın Allah için yapılan işlerin peşinden koşacağını belirten Yıldırım,"Eğer biz sadece Allah için iş yaparsak, bütün dünya bizim peşimizde koşar ve yalnız Allah'a gider, o zaman özgürleşir, o zaman kölelikten kurtuluruz. Kendimizi Allah'a adarsak onun dışında hiçbir otoriteye boyun eğmeyiz. Öncelikle kendini özgürleştirmiş insanlar Kudüs'ü ve yeryüzündeki işgal topraklarını özgürleştirir. Bizler kendisini özgürleştirmek için nefsini bilen insanlarız. Nefsini bilen Rabbini bilir." dedi.
Yıldırım, Türkiye'de Müslümanların dualarında Allah'tan "büyük şeyler" istemesi gerektiğine vurgulayarak, "Allah'a yeryüzündeki bütün kötülüklerin kaldırılmasında Türkiye'yi öncü kılması için dua etmeliyiz." ifadesini kullandı.
Yıldırım, Kudüs yürüyüşünün devam ettiğini dile getirerek,"Bugün Suriye'deki, Filistin'deki kardeşlerimiz Kudüs'ün özgürlüğü için bu sıkıntıyı çekiyor. Mavi Marmara ise Kudüs durağının sadece bir ara parçasıdır. Kudüs yolumuz hala devam ediyor, onu özgürleştireceğiz Allah'ın izniyle. Unutmayın ki kıyamete kadar Kudüs eteklerinde cinayet bitmeyecektir. Bugün biz bu toprakları alsak belki yarın yeniden elimizden çıkacak, bu Kudüs etrafındaki imtihanın bir parçası. Bize düşen bu imtihanı verecek miyiz?"diye konuştu.
Oyunun ardından, Grup Yürüyüş de bir konser verdi.
Muhabir: Saliha Özdemir