Gündem, Koronavirüs

Diyarbakır'da bir mahalle karantinaya alındı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki bir mahalle, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Ekrem Senvar, Mustafa Yılmaz, Behçet Alkan  | 05.04.2020 - Güncelleme : 06.04.2020
Diyarbakır'da bir mahalle karantinaya alındı

Ankara



KORONAVİRÜS HABERLERİ


Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Ergani Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Ergani Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla, Bozyer Mahallesi'nin Taştepe mezrasında karantina tedbirlerinin uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Karantinanın ikinci bir emre kadar süreceğine işaret edilen açıklamada, mahallede istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmaması istendi.

Karar üzerine giriş ve çıkışa kapatılan mahallede jandarma ekiplerince önlem alındı.

Karantinaya alınan Adana Tufanbeyli'de giriş-çıkışlara izin verilmiyor

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde güvenlik güçleri giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

İl Pandemi Kurulunun tedbirleri doğrultusunda 15 gün boyunca giriş ve çıkışların durdurulduğu Tufanbeyli'de sessizlik hakim.

Yollarda önlem alan, maske, eldiven ve koruyucu kıyafet kullanan polis ve jandarma ekipleri, giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

Valilikten dün yapılan açıklamada, İl Pandemi Kurulunun tedbirleri kapsamında Tufanbeyli ilçesinin 15 gün karantinaya alındığı duyurulmuştu.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bir köy krantinaya alındı

Derinkuyu Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Çakıllı köyünde, halk sağlığının korunması amacıyla 14 gün süreyle karantina sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Köye giriş ve çıkışların yasaklandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu karar gereğince adı geçen köyümüzde vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın