Dolar
39.28
Euro
44.81
Altın
3,303.30
ETH/USDT
2,686.30
BTC/USDT
109,365.00
BIST 100
9,486.56
Futbol, Dünyadan Spor

Premier Lig'in büyük patronları

Premier Lig'de Leicester City, Everton, Arsenal ve Manchester City gibi kulüplerin hissedarları arasında Asya ve Doğu Avrupa kökenli milyarder iş adamları bulunuyor.

Doga Kirmizioglu  | 13.04.2016 - Güncelleme : 13.04.2016
Premier Lig'in büyük patronları Grafik: Murat Usubaliev/AA

Istanbul

ANKARA - DOĞA KIRMIZIOĞLU

İngiltere Premier Lig'de birçok önemli kulübün hissedarları arasında yer alan farklı kıtalardan milyarder iş adamları, ada ülkesinde futbolun daha da gelişmesine katkı sağlıyor.

Bu sezon şampiyonluğun en önemli adayı arasında yer alan Leicester City'nin yanı sıra Everton, Arsenal, Manchester City ve Chelsea gibi ligin başat takımlarının başarısının arkasında Asya ve Doğu Avrupa kökenli milyarder iş adamlarının yatırımları yatıyor.

Son olarak Everton'ın yüzde 49,9'luk hissesinin İranlı milyarder iş adamı Farhad Moshiri tarafından satın alınmasının ardından İngiltere Premier Lig'de kulüplerdeki yabancı hissedarlarının sayısı daha da arttı.

Futbolun cazibesine katılanlar

Premier Lig'de futbola yaptıkları yüksek yatırımlarla takımlarını ön plana çıkan diğer uluslararası iş adamları arasında yer alan Arsenal'in hisselerinin yüzde 30'una sahip Usmanov ise 13,2 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 100 kişisi arasında bulunuyor.

Swansea City'nin yüzde 20'sini satın alan Güney Afrikalı Brian Katzen, kimyasal petrol ticareti yapan Bournemouth'un sahibi Rus Maxim Demin, uluslararası aile şirketleri arasında yer alan Liebherr'in varislerinden İsviçreli Katharina Liebherr'in sahipliğini yaptığı Southampton, Watford'un sahibi İtalyan işadamı Gino Pozzo, Premier Lig ekiplerinin dikkati çeken diğer büyük patronları arasında yer alıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.