Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,123.60
BTC/USDT
62,925.00
BIST 100
9,915.62
Dünya

Yeni Zelanda’da temsil edilen 9 İTT üyesi ülke iftar verdi

Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’da temsil edilen 9 İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkenin diplomatik temsilcilikleri ortak iftar programı düzenledi.

Büşranur Koca  | 20.03.2024 - Güncelleme : 21.03.2024
Yeni Zelanda’da temsil edilen 9 İTT üyesi ülke iftar verdi

Ankara

Başkent Wellington'da düzenlenen iftar programına, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, Yeni Zelanda Ticaret ve Tüketici İşleri Bakanı Andrew Bayly, Yeni Zelanda Milletvekilleri Tim van de Molen ve Simon Court, Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Ömür Ünsay, İİT'nin Wellington'daki diplomatik temsilciliklerinden yetkililer ve davetliler katıldı.

Burada konuşan Peters, İİT ülkeleri ile temas kurmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye 15 Mart 2019'da düzenlenen terör saldırılarını hatırlatarak, Yeni Zelanda hükümetinin Müslümanların acılarını paylaştığını ifade etti.

Bakan Peters, İsrail'in Filistin'e saldırılarına değinerek, Yeni Zelanda’nın Gazze’deki insani durumdan ciddi endişe duyduğunu vurguladı.

Büyükelçi Ünsay da üye ülkeler adına yaptığı konuşmada, ramazanın önemine ve bu aydan beklentilere değindi.

Christchurch kentindeki terör saldırılarında hayatını kaybedenleri anan Ünsay, Gazze’de yaşanan insani trajediye de dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve konuklara ülke mutfaklarından oluşan iftar menüsü ikram edildi. Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.