Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.90
BTC/USDT
70,366.00
BIST 100
9,125.29
Dünya

Kerkük'teki DEAŞ operasyonunda 13 terörist öldürüldü

Irak'ın Kerkük kentinde terör örgütü DEAŞ’a karşı bu sabah başlatılan operasyonda 13 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Haydar Karaalp  | 02.06.2020 - Güncelleme : 02.06.2020
Kerkük'teki DEAŞ operasyonunda 13 terörist öldürüldü Fotoğraf: Ali Makram Ghareeb / AA

kerkük/Bağdat

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, AA muhabirine yaptığı açıklamada kentin güneybatı bölgesinde DEAŞ'a yönelik başlatılan operasyonda 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. 

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon gücünün de operasyona hava desteği sağladığını belirten Harbiye, teröristlerin kentin güneyindeki Çay Vadisi yakınlarında öldürüldüğünü aktardı.

Harbiye, Irak ordusu, Irak federal polisi, Haşdı Şabi ve Kerkük Operasyonlar Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonun 3 gün süreceğini ifade etti.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin talimatıyla bugün Kerkük’ün güneybatısında terör örgütü DEAŞ’a karşı operasyon başlatılmıştı.

DEAŞ, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamını, Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Terör örgütü DEAŞ'ın bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları devam ediyor.

Irak Başbakanı Kazımi DEAŞ'a karşı operasyonları izlemek için Kerkük'te

Başbakanlık Basın Ofisinin açıklamasına göre Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Kerkük'teki Geliştirilmiş Ortak Operasyonlar Komutanlığı Merkezi'ni ziyaret ederek, komutanlarla bir araya geldi ve yürütülen operasyonlar hakkında bilgi aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Başbakan Kazımi, "Tüm birimlerden oluşan güvenlik güçlerimiz, ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreç ve risklerin bulunduğu ortamda terörün kökünü kazımak için kahramanca çaba sarf ediyor." dedi.

Kazımi, Kerkük'ün güneybatı bölgesinde bu sabah DEAŞ'a karşı başlatılan operasyonlara da "Irak'ın Kahramanları-Egemenliğin Zaferi" adı verildiğini ifade etti.

Operasyonlara ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de havadan destek veriyor.

Bu ziyaretiyle Başbakan Kazımi, göreve geldikten sonraki ilk ziyaretini Kerkük'e yapmış oldu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın