Operacioni Burimi i Paqes

Erdoğan: Nëse premtimet nuk përmbushen, vazhdojmë operacionin

Erdoğan: Nëse premtimet nuk përmbushen, vazhdojmë operacionin

"Në rast se premtimet që SHBA i ka dhënë për vendin tonë nuk mbahen, këtë herë operacionin tonë do ta vazhdojmë me një vendosmëri më të madhe"

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
"Me operacionin 'Burimi i Paqes', prishëm një lojë të madhe"
20.10.2019

"Me operacionin 'Burimi i Paqes', prishëm një lojë të madhe"

"Ky ishte një oeracion shumë strategjik, i rëndësishëm dhe në kohë të duhur jo vetëm për ne, por edhe për sigurinë dhe stabilitetin e Sirisë dhe të gjithë rajonit", tha ministri i Jashtëm turk Çavuşoğlu

Terroristët e PKK/YPG-së shkelin 20 herë marrëveshjen në zonën e sigurt
20.10.2019

Terroristët e PKK/YPG-së shkelin 20 herë marrëveshjen në zonën e sigurt

Një ushtarë turk ra dëshmorë, kurse një tjetër u plagos gjat një patrullimi si pasojë e një sulmi të terroristëve të PKK/YPG-së në Sirinë veriore

Përkundër marrëveshjes, YPG/PKK kryen sulme me snajperë
19.10.2019

Përkundër marrëveshjes, YPG/PKK kryen sulme me snajperë

Terroristët shënjestruan ushtarët e SNA-së pavarësisht marrëveshjes Turqi-SHBA të arritur të enjten për pauzimin e operacionit "Burimi i Paqes" për tërheqjen e terroristëve nga zona e sigurt e planifikuar brenda 120 orësh

"Operacioni do të vazhdojë nëse terroristët nuk tërhiqen brenda 120 orëve"
19.10.2019

"Operacioni do të vazhdojë nëse terroristët nuk tërhiqen brenda 120 orëve"

"Nëse nuk realizohet, në momentin e përfundimit të afatit 120-orësh ne do ta vazhdojmë operacionin aty ku ka mbetur dhe do të vazhdojmë t'i shtypim terroristët", tha Erdoğan

YPG/PKK shndërroi në shtab kishën armene
19.10.2019

YPG/PKK shndërroi në shtab kishën armene

Në kishën e filmuar nga AA shihet se vendi i përcaktuar për leximin e meshës nga ana e priftit është i mbushur me posterë të kreut të organizatës terroriste, Abdullah Öcalan