Спомен на духот на единството на турскиот народ: Утре се отвора музејот кој ќе биде потсетник на ноќта на 15 јули

Спомен на духот на единството на турскиот народ: Утре се отвора музејот кој ќе биде потсетник на ноќта на 15 јули

АНКАРА (АА) - „15 јули - Музејот на демократијата“, кој ќе биде отворен утре од страна на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, со посебни звучни и визуелни ефекти ќе го прикаже предавничкиот обид за државен удар, а посетителите уште еднаш ќе можат да се потсетат на духот на единство што го спречи пучот. Музејот, изграден спроти Претседателскиот комплекс во Бештепе, се состои од осум сали изградени под земја насловени како „Воени удари во Турција и во светот“, „Закана од еден куршум“, „Истрчување во темнината“, „Најдолгата ноќ“, „Оние што оставија траги“, „Села“, „Почит кон шехидите“ и „Дежурства на демократијата“. ( Doğukan Keskinkılıç - Агенција Анадолија )

Спомен на духот на единството на турскиот народ: Утре се отвора музејот кој ќе биде потсетник на ноќта на 15 јули
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

АНКАРА (АА) - „15 јули - Музејот на демократијата“, кој ќе биде отворен утре од страна на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, со посебни звучни и визуелни ефекти ќе го прикаже предавничкиот обид за државен удар, а посетителите уште еднаш ќе можат да се потсетат на духот на единство што го спречи пучот. Музејот, изграден спроти Претседателскиот комплекс во Бештепе, се состои од осум сали изградени под земја насловени како „Воени удари во Турција и во светот“, „Закана од еден куршум“, „Истрчување во темнината“, „Најдолгата ноќ“, „Оние што оставија траги“, „Села“, „Почит кон шехидите“ и „Дежурства на демократијата“. ( Doğukan Keskinkılıç - Агенција Анадолија )

Спомен на духот на единството на турскиот народ: Утре се отвора музејот кој ќе биде потсетник на ноќта на 15 јули
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

АНКАРА (АА) - „15 јули - Музејот на демократијата“, кој ќе биде отворен утре од страна на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, со посебни звучни и визуелни ефекти ќе го прикаже предавничкиот обид за државен удар, а посетителите уште еднаш ќе можат да се потсетат на духот на единство што го спречи пучот. Музејот, изграден спроти Претседателскиот комплекс во Бештепе, се состои од осум сали изградени под земја насловени како „Воени удари во Турција и во светот“, „Закана од еден куршум“, „Истрчување во темнината“, „Најдолгата ноќ“, „Оние што оставија траги“, „Села“, „Почит кон шехидите“ и „Дежурства на демократијата“. ( Doğukan Keskinkılıç - Агенција Анадолија )

Спомен на духот на единството на турскиот народ: Утре се отвора музејот кој ќе биде потсетник на ноќта на 15 јули
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

АНКАРА (АА) - „15 јули - Музејот на демократијата“, кој ќе биде отворен утре од страна на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, со посебни звучни и визуелни ефекти ќе го прикаже предавничкиот обид за државен удар, а посетителите уште еднаш ќе можат да се потсетат на духот на единство што го спречи пучот. Музејот, изграден спроти Претседателскиот комплекс во Бештепе, се состои од осум сали изградени под земја насловени како „Воени удари во Турција и во светот“, „Закана од еден куршум“, „Истрчување во темнината“, „Најдолгата ноќ“, „Оние што оставија траги“, „Села“, „Почит кон шехидите“ и „Дежурства на демократијата“. ( Doğukan Keskinkılıç - Агенција Анадолија )

Спомен на духот на единството на турскиот народ: Утре се отвора музејот кој ќе биде потсетник на ноќта на 15 јули
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

АНКАРА (АА) - „15 јули - Музејот на демократијата“, кој ќе биде отворен утре од страна на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, со посебни звучни и визуелни ефекти ќе го прикаже предавничкиот обид за државен удар, а посетителите уште еднаш ќе можат да се потсетат на духот на единство што го спречи пучот. Музејот, изграден спроти Претседателскиот комплекс во Бештепе, се состои од осум сали изградени под земја насловени како „Воени удари во Турција и во светот“, „Закана од еден куршум“, „Истрчување во темнината“, „Најдолгата ноќ“, „Оние што оставија траги“, „Села“, „Почит кон шехидите“ и „Дежурства на демократијата“. ( Doğukan Keskinkılıç - Агенција Анадолија )

Спомен на духот на единството на турскиот народ: Утре се отвора музејот кој ќе биде потсетник на ноќта на 15 јули
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

АНКАРА (АА) - „15 јули - Музејот на демократијата“, кој ќе биде отворен утре од страна на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, со посебни звучни и визуелни ефекти ќе го прикаже предавничкиот обид за државен удар, а посетителите уште еднаш ќе можат да се потсетат на духот на единство што го спречи пучот. Музејот, изграден спроти Претседателскиот комплекс во Бештепе, се состои од осум сали изградени под земја насловени како „Воени удари во Турција и во светот“, „Закана од еден куршум“, „Истрчување во темнината“, „Најдолгата ноќ“, „Оние што оставија траги“, „Села“, „Почит кон шехидите“ и „Дежурства на демократијата“. ( Doğukan Keskinkılıç - Агенција Анадолија )

Спомен на духот на единството на турскиот народ: Утре се отвора музејот кој ќе биде потсетник на ноќта на 15 јули
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

АНКАРА (АА) - „15 јули - Музејот на демократијата“, кој ќе биде отворен утре од страна на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, со посебни звучни и визуелни ефекти ќе го прикаже предавничкиот обид за државен удар, а посетителите уште еднаш ќе можат да се потсетат на духот на единство што го спречи пучот. Музејот, изграден спроти Претседателскиот комплекс во Бештепе, се состои од осум сали изградени под земја насловени како „Воени удари во Турција и во светот“, „Закана од еден куршум“, „Истрчување во темнината“, „Најдолгата ноќ“, „Оние што оставија траги“, „Села“, „Почит кон шехидите“ и „Дежурства на демократијата“. ( Doğukan Keskinkılıç - Агенција Анадолија )

Спомен на духот на единството на турскиот народ: Утре се отвора музејот кој ќе биде потсетник на ноќта на 15 јули
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

АНКАРА (АА) - „15 јули - Музејот на демократијата“, кој ќе биде отворен утре од страна на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, со посебни звучни и визуелни ефекти ќе го прикаже предавничкиот обид за државен удар, а посетителите уште еднаш ќе можат да се потсетат на духот на единство што го спречи пучот. Музејот, изграден спроти Претседателскиот комплекс во Бештепе, се состои од осум сали изградени под земја насловени како „Воени удари во Турција и во светот“, „Закана од еден куршум“, „Истрчување во темнината“, „Најдолгата ноќ“, „Оние што оставија траги“, „Села“, „Почит кон шехидите“ и „Дежурства на демократијата“. ( Doğukan Keskinkılıç - Агенција Анадолија )

Спомен на духот на единството на турскиот народ: Утре се отвора музејот кој ќе биде потсетник на ноќта на 15 јули
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

АНКАРА (АА) - „15 јули - Музејот на демократијата“, кој ќе биде отворен утре од страна на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, со посебни звучни и визуелни ефекти ќе го прикаже предавничкиот обид за државен удар, а посетителите уште еднаш ќе можат да се потсетат на духот на единство што го спречи пучот. Музејот, изграден спроти Претседателскиот комплекс во Бештепе, се состои од осум сали изградени под земја насловени како „Воени удари во Турција и во светот“, „Закана од еден куршум“, „Истрчување во темнината“, „Најдолгата ноќ“, „Оние што оставија траги“, „Села“, „Почит кон шехидите“ и „Дежурства на демократијата“. ( Doğukan Keskinkılıç - Агенција Анадолија )

Спомен на духот на единството на турскиот народ: Утре се отвора музејот кој ќе биде потсетник на ноќта на 15 јули
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

АНКАРА (АА) - „15 јули - Музејот на демократијата“, кој ќе биде отворен утре од страна на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, со посебни звучни и визуелни ефекти ќе го прикаже предавничкиот обид за државен удар, а посетителите уште еднаш ќе можат да се потсетат на духот на единство што го спречи пучот. Музејот, изграден спроти Претседателскиот комплекс во Бештепе, се состои од осум сали изградени под земја насловени како „Воени удари во Турција и во светот“, „Закана од еден куршум“, „Истрчување во темнината“, „Најдолгата ноќ“, „Оние што оставија траги“, „Села“, „Почит кон шехидите“ и „Дежурства на демократијата“. ( Doğukan Keskinkılıç - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови