Северна Македонија: Поради мерките против Ковид-19, имамите клањаат терави намаз во празни џамии

Северна Македонија: Поради мерките против Ковид-19, имамите клањаат терави намаз во празни џамии

СКОПЈЕ (АА) - Поради полицискиот час воведен како мерка против ширењето на Ковид-19 во Северна Македонија, во сила е полициски час кој трае од 20 до 5 часот наутро, многу имами ширум земјата првиот терави намаз (вечерна молитва во текот на Рамазан) го клањаа во празни џамии, без присуство на верници ( Arbnora Memeti - Агенција Анадолија )

Северна Македонија: Имамите клањаат терави намаз во празни џамии Fotoğraf: Arbnora Memeti

СКОПЈЕ (АА) - Поради полицискиот час воведен како мерка против ширењето на Ковид-19 во Северна Македонија, во сила е полициски час кој трае од 20 до 5 часот наутро, многу имами ширум земјата првиот терави намаз (вечерна молитва во текот на Рамазан) го клањаа во празни џамии, без присуство на верници ( Arbnora Memeti - Агенција Анадолија )

Северна Македонија: Имамите клањаат терави намаз во празни џамии Fotoğraf: Arbnora Memeti

СКОПЈЕ (АА) - Поради полицискиот час воведен како мерка против ширењето на Ковид-19 во Северна Македонија, во сила е полициски час кој трае од 20 до 5 часот наутро, многу имами ширум земјата првиот терави намаз (вечерна молитва во текот на Рамазан) го клањаа во празни џамии, без присуство на верници ( Arbnora Memeti - Агенција Анадолија )

Северна Македонија: Имамите клањаат терави намаз во празни џамии Fotoğraf: Arbnora Memeti

СКОПЈЕ (АА) - Поради полицискиот час воведен како мерка против ширењето на Ковид-19 во Северна Македонија, во сила е полициски час кој трае од 20 до 5 часот наутро, многу имами ширум земјата првиот терави намаз (вечерна молитва во текот на Рамазан) го клањаа во празни џамии, без присуство на верници ( Arbnora Memeti - Агенција Анадолија )

Северна Македонија: Имамите клањаат терави намаз во празни џамии Fotoğraf: Arbnora Memeti

СКОПЈЕ (АА) - Поради полицискиот час воведен како мерка против ширењето на Ковид-19 во Северна Македонија, во сила е полициски час кој трае од 20 до 5 часот наутро, многу имами ширум земјата првиот терави намаз (вечерна молитва во текот на Рамазан) го клањаа во празни џамии, без присуство на верници ( Arbnora Memeti - Агенција Анадолија )

Северна Македонија: Имамите клањаат терави намаз во празни џамии Fotoğraf: Arbnora Memeti

СКОПЈЕ (АА) - Поради полицискиот час воведен како мерка против ширењето на Ковид-19 во Северна Македонија, во сила е полициски час кој трае од 20 до 5 часот наутро, многу имами ширум земјата првиот терави намаз (вечерна молитва во текот на Рамазан) го клањаа во празни џамии, без присуство на верници ( Arbnora Memeti - Агенција Анадолија )

Северна Македонија: Имамите клањаат терави намаз во празни џамии Fotoğraf: Arbnora Memeti

СКОПЈЕ (АА) - Поради полицискиот час воведен како мерка против ширењето на Ковид-19 во Северна Македонија, во сила е полициски час кој трае од 20 до 5 часот наутро, многу имами ширум земјата првиот терави намаз (вечерна молитва во текот на Рамазан) го клањаа во празни џамии, без присуство на верници ( Arbnora Memeti - Агенција Анадолија )

Северна Македонија: Имамите клањаат терави намаз во празни џамии Fotoğraf: Arbnora Memeti

СКОПЈЕ (АА) - Поради полицискиот час воведен како мерка против ширењето на Ковид-19 во Северна Македонија, во сила е полициски час кој трае од 20 до 5 часот наутро, многу имами ширум земјата првиот терави намаз (вечерна молитва во текот на Рамазан) го клањаа во празни џамии, без присуство на верници ( Arbnora Memeti - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови