Собранието на Северна Македонија го ратификува Северноатлантскиот договор

Собранието на Северна Македонија го ратификува Северноатлантскиот договор

СКОПЈЕ (АА) - Собранието на Република Северна Македонија на денешната свечена седница со 114 гласа „за“ го усвои Законот за ратификација на Северноатлантскиот договор ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

Свечена седница по повод Ратификацијата на Северноатлантскиот договор Fotoğraf: Abdulbesar Ademi

СКОПЈЕ (АА) - Во Собранието на Република Северна Македонија ратификуван Законот за ратификација на Северноатланскиот договор. ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

Собранието на Северна Македонија го ратификува Северноатлантскиот договор
Fotoğraf: Abdulbesar Ademi

СКОПЈЕ (АА) - Собранието на Република Северна Македонија на денешната свечена седница со 114 гласа „за“ го усвои Законот за ратификација на Северноатлантскиот договор ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

Собранието на Северна Македонија го ратификува Северноатлантскиот договор
Fotoğraf: Abdulbesar Ademi

СКОПЈЕ (АА) - Собранието на Република Северна Македонија на денешната свечена седница со 114 гласа „за“ го усвои Законот за ратификација на Северноатлантскиот договор ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

Собранието на Северна Македонија го ратификува Северноатлантскиот договор
Fotoğraf: Abdulbesar Ademi

СКОПЈЕ (АА) - Собранието на Република Северна Македонија на денешната свечена седница со 114 гласа „за“ го усвои Законот за ратификација на Северноатлантскиот договор Вршителот на должноста претседател на Парламентарното собрание (ПС) на НАТО, (на фотографија) Атила Местерхази, се обрати на свечената седница, истакнувајќи дека НАТО им служи на граѓаните. Тој истакна дека Северна Македонија го заслужи местото во НАТО со определбата и активната посветеност на постигнувањето на евроатлантската безбедност. Според него, Северна Македонија покажа дека е подготвена да ги прифати обврските на сојузникот НАТО ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

Собранието на Северна Македонија го ратификува Северноатлантскиот договор
Fotoğraf: Abdulbesar Ademi

СКОПЈЕ (АА) - Собранието на Република Северна Македонија на денешната свечена седница со 114 гласа „за“ го усвои Законот за ратификација на Северноатлантскиот договор ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

Собранието на Северна Македонија го ратификува Северноатлантскиот договор
Fotoğraf: Abdulbesar Ademi

СКОПЈЕ (АА) - Собранието на Република Северна Македонија на денешната свечена седница со 114 гласа „за“ го усвои Законот за ратификација на Северноатлантскиот договор По свечената седница, во рамките на свечената церемонија, шефот на Канцеларијата за врски на НАТО во Скопје, (Д) Зоран Јанковиќ, на претседателот на Собранието на Северна Македонија, (Л) Талат Џафери, му го предаде знамето на НАТО кое потоа беше закачено на јарболот до македонското знаме пред Собранието. ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

Собранието на Северна Македонија го ратификува Северноатлантскиот договор
Fotoğraf: Abdulbesar Ademi

СКОПЈЕ (АА) - Собранието на Република Северна Македонија на денешната свечена седница со 114 гласа „за“ го усвои Законот за ратификација на Северноатлантскиот договор ( Abdulbesar Ademi - Агенција Анадолија )

instagram_banner

Од Турција, од светот, од небо, од копно, најмоќните фотографии од самото место на настаните на нашиот Instagram профил. Следете нѐ

Најнови