Dolar
32.31
Euro
35.14
Altın
2,207.46
ETH/USDT
3,585.40
BTC/USDT
70,841.00
BIST 100
9,067.62
Yaşam

Yedigöller'e ulaşım kolaylaştı

Doğal güzellikleriyle ünlü Yedigöller Milli Parkı'nın, ulaşımı sağlayan 24 kilometrelik yolun asfaltlanmasıyla daha fazla ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Mehmet Emin Gürbüz  | 08.10.2015 - Güncelleme : 08.10.2015
Yedigöller'e ulaşım kolaylaştı

Bolu

BOLU

Doğal güzellikleriyle ünlü Yedigöller Milli Parkı'nın, ulaşımı sağlayan 24 kilometrelik yolun asfaltlanmasıyla daha fazla ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. 

Bolu'ya yaklaşık 42 kilometre uzaklıktaki adını içerisinde barındırdığı 7 gölden alan Yedigöller Milli Parkı, doğasıyla görenleri adeta büyülüyor.

Bu yıl ocak-eylül döneminde 45 bin 260 kişinin ziyaret ettiği milli park, büyük şehirlerin stresinden uzaklaşmak isteyenleri ağırlıyor.

Günübirlik ve kamp alanlarında çadır kurarak konaklayan tatilciler renk cümbüşü içerisinde piknik ve yürüyüş yapıyor, balık tutuyor, fotoğraf çekerek milli parkın keyfini çıkartıyor. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü Bolu Şube Müdürü Kemal Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yedigöller'e ulaşımı sağlayan 24 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmasının tamamlandığını, daha güvenli ve sağlıklı olabilmesi için 2016 yılında ikinci kat asfaltlama yapılmasının planlandığını bildirdi.

Yolun asfaltlanmasıyla daha önce yaklaşık 1,5 saat süren ulaşımın 40 dakikaya düştüğünü, ziyaretçi sayısında da artış yaşandığını ifade eden Can, "Farkındalık olunca insanlar Yedigöller çevresini daha fazla kullanmak isteyecek. Yolun yapılmasıyla birlikte vatandaşlarımız daha güvenli seyahatle Yedigöller'e ulaşacak" dedi.

Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı

Can, milli parkı son 9 ay içerisinde yaklaşık 45 bin 260 kişinin ziyaret ettiğini, sayının genelde bayramlarda arttığını, sadece Kurban Bayramı'nda 10 binden fazla kişinin geldiğini vurguladı.

Milli park içerisindeki çadır kamp alanlarının da kullanıldığını anlatan Can, "7 aylık yoğun bir kullanım oluyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla bu yoğunluk artacak. Kış aylarında yoğun kar olduğu için 4-5 ay çok fazla ziyaretçisi olmuyor ama nisan ayından sonra yoğunluk başlıyor" ifadesini kullandı.

Can, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Yedigöller Milli Parkı'na 9 milyon 300 bin liralık yatırım gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: MEHMET EMİN GÜRBÜZ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın