Yaşam, arşiv, arşiv

AA ''kırmızı-beyaz et'' denetimlerini izledi

Anadolu Ajansı, kırmızı ve beyaz et karışımını ortadan kaldıran tebliğ kapsamındaki denetimler ile numunelerin laboratuvarda incelenmesi sürecini görüntüledi.

09.03.2013 - Güncelleme : 09.03.2013
AA ''kırmızı-beyaz et'' denetimlerini izledi

ANKARA - Seval Ocak Adıyaman

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gıda kontrol ekipleri, etle et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırlanan ve kırmızı ve beyaz et karışımını ortadan kaldıran ''Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği'' kapsamında denetimlerini sürdürüyor.

AA, Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı gıda kontrol yetkililerinin denetimleri ile numunelerin laboratuvarda incelenmesinden oluşan süreci görüntüledi.

Burada, satış sorumlularına tebliğ hakkında bilgi de veren ekipler, tebliğle yasaklanan ''yüzde 100 dana eti'' etiketinin, bazı ürünlerde hala kullanıldığını belirledi. 

Denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihlerini ve içeriklerini inceleyen ekipler, tebliğe aykırı olduğu belirlenen bazı ürünlerden numune aldı.

''Son teknoloji ürünü cihazlar inceliyor''

Numuneleri inceleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı Müdürü Berrin Şenöz, analizlerin son teknolojiye sahip cihaz ve metotlar kullanılarak uzman personelce yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Herhangi bir ürün geldiği zaman tek tırnaklı hayvan eti dediğimiz at veya eşek eti, soya gibi bitkisel protein ya da tek bir hayvana ait olsa bile akciğer, böbrek, deri veya kıkırdak gibi et veya kastan farklı bir kısmın karıştırılıp karıştırılmadığını uzmanlarımız cihazlarla kolaylıkla test edebiliyor.''

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.