Dolar
32.25
Euro
34.69
Altın
2,308.78
ETH/USDT
2,947.60
BTC/USDT
61,643.00
BIST 100
10,247.75
Gündem, arşiv

Mısır'daki idam kararları Eminönü'nde protesto edildi

Beyaz Hareket Derneği ile 23 Şubat Gençlik Hareketi üyesi bir grup, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

27.04.2014 - Güncelleme : 27.04.2014
Mısır'daki idam kararları Eminönü'nde protesto edildi

İSTANBUL

Eminönü Meydanı'nda toplanan grup, "İstanbul'dan Mısır'a kardeşliğe bin selam", "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "İslami hareket engellenemez" şeklinde slogan attı. 

Aralarında, Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip İstanbul'a gelen savaş mağduru çocukların da bulunduğu grup, Rabia işareti yaparak ellerindeki Suriye bayrakları ile üzerinde "Rabia" yazılı flamaları salladı. 

"Mısırlı kardeşlerimizin ahı üzerine olsun"

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından grup adına açıklama yapan 23 Şubat Gençlik Hareketi Medya Sorumlusu Serdar Fikret Kılıç, "Bugün Hama, Humus, Kahire, Şamİskenderiye ve nice şehirlerinde kan kusan kardeşlerimize bir nefes olmak için buraya toplandık. Emin olun ki, burada yaptığımız her faaliyet, her dik duruşumuz Kahire'nin sokaklarında, Halep'in banliyölerinde, Hama'nın kanlı topraklarında yankı buluyor" ifadelerini kullandı.

Kılıç, Mısır'da 528 kişinin idam kararının kesinleşmesi durumunda, mahkemenin bununla kalmayacağını ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı mensubu 600 kişinin daha asılma kararına imza atacağını söyledi. 

Serdar Fikret Kılıç, "Biz diyoruz ki, ey despot Sisi 16 bin İhvan-ı Müslimin üyesini hapsedip, 4 bin 500'ünü şehit ettiğin Mısırlı kardeşlerimizin ahı üzerine olsun" dedi.

"Kardeşlerimize sahip çıkıyoruz"

Eyleme katılan Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, idamların gerçekleşmemesini temenni ettiklerini belirterek, "Bizler çok üzülüyoruz. Zulmü gören hep Müslüman kardeşlerimiz. Bu yüzden biz onlara destek için buraya geldik. İnşallah dualarla selamlarımızı onlara iletiriz. Üzücü bir olay, inşallah kardeşlerimiz idam edilmez" diye konuştu. 

İdam kararlarının Türkiye'de protesto edilmesinin güzel bir durum olduğunu dile getiren Osmanoğlu, şöyle devam etti:

"Hepimiz kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Bizler bütün Ümmeti Muhammed, Müslüman kardeşlerimize elimizden neler geliyorsa yapmak için buradayız. Bunlar güzel etkinlikler. Burada hepimizin dualarını göndermesi ve buluşulması beni açıkçası etkiledi. Çünkü daha çok sesimizi çıkarmamız gerekiyor. Bizler buradayız."

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın