Dolar
32.47
Euro
34.75
Altın
2,339.99
ETH/USDT
3,150.00
BTC/USDT
64,015.00
BIST 100
9,915.62
Gündem, arşiv

İstanbul'da seyir halindeki otobüste yangın çıktı: 4 ölü

İstanbul'da halk otobüsünün seyir halindeyken yanması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

27.07.2014 - Güncelleme : 27.07.2014
İstanbul'da seyir halindeki otobüste yangın çıktı: 4 ölü

İSTANBUL

İtfaiye yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kavacık TEM otoyolunda Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçen halk otobüsü, henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başladı. Otobüs, bariyerlere sürtünerek durdu. 

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. 

Olay yeri inceleme ekiplerinin de çalışma başlattığı bölgede, yoldan geçen meraklı sürücülerin trafiği aksatmaması için halk otobüsünün önü iki tırla kapatıldı. 

Sağlık ekiplerinin incelemesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, 10'dan fazlası kişinin de yaralandığı belirlendi. İlk müdahaleleri yapılan yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

Hayatını kaybeden 4 kişiden birinin Tevrat Barışık olduğu tespit edildi. Kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor.  

"Birden patlama oldu"

Yolculardan Mutaver Çiftçi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Annemin mezarını ziyaret için yengemle Tuzla'ya gitmiştim. Mezarlıktan sonra eve dönüyorduk. Birden patlama oldu. Kendimizi dışarı attık. O arada da içeride kalan yengem hayatını kaybetti" diye konuştu.  

Çifti, olay sonrası sağlık ve yardım ekiplerinin, ilk müdahale için geç kaldığını iddia etti.

İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangın sonrası halk otobüsü kullanılamaz hale geldi.

Olay sonrası gözaltına alınan otobüs şoförü Zeynel A. ilk ifadesinde, "Otobüs arka taraftan yanmaya başladı. Orta kısma kadar geldi. Onu görünce bariyerlere çarptım" dediği öğrenildi. 

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketlerinden açıklama

Öte yandan, İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 14.30 sıralarında Tuzla-Topkapı seferini yapan C-465 kod numaralı halk otobüsünün Kavacık mevkisinde yandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şoför ve görgü tanıklarından edinilen ilk bilgilere göre, sefer halindeki otobüsün ön kısmından bir anda alevler çıkmaya başlamış ve araç şoförü sağ bariyerlere sürterek aracı durdurmuş ve kapıları açarak yolcuların tahliyesini sağlamıştır. Olayda 3 kişi hayatını kaybetmiştir. Yaralılar ise Ümraniye ve Beykoz devlet hastahanelerinde tedavi altına alınmıştır. Yaşamını kaybeden yolcularımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir."

Yaralılar iyi

Kavacık'ta, Tuzla-Topkapı seferini yapan halk otobüsünün seyir halindeyken yanması sonucu yaşamını yitiren 4 kişinin cesetleri, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Otobüsten çıkarılan cesetler, yapılan incelemelerin ardından belediyeye ait 2 cenaze aracıyla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Cesetlerin, daha sonra kimlik tespiti için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na sevk edileceği öğrenildi.

Olayda yaralanarak Beykoz Devlet Hastanesi ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 10'dan fazla yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.  

Polisin güvenlik önlemi aldığı bölgede trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yanan otobüsün enkazını kaldırma çalışmaları ise devam ediyor.

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız-Emrah Güney-Andaç Hongur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın