Dolar
32.28
Euro
34.84
Altın
2,348.27
ETH/USDT
3,033.50
BTC/USDT
62,985.00
BIST 100
10,268.58
Gündem, arşiv

Ermenistan'a borç verebilirdik

Azerbaycan Milletvekili Mirzazade, bugün Ermenistan bütçesinin 2 milyar dolar Azerbaycan'ın ise 25 milyar dolar olduğunu belirterek, "Biz Ermenistan'a da borç verebilirdik, ama onlar bunu kendi seçti" dedi.

26.02.2013 - Güncelleme : 26.02.2013
Ermenistan'a borç verebilirdik

ESKİŞEHİR

Hocalı Katliamı'nın 21. yılı dolayısıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkiye Azerbaycan Kardeşlik Platformu Topluluğu'nca düzenlenen etkinlikte, katliamda yaşamını yitirenler anıldı.

ESOGÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Ulusal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene katılan Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzazade, Ermenilerin hiçbir günahı olmayan insanlara helikopterlerle, tanklarla, silahlarla bir kişiye 2-3 asker düşecek şekilde saldırdıklarını ifade etti.

Mirzazade, şöyle konuştu:
''Bunların maksadı neydi? Ne kazandılar? Neden bu kadar kana susadılar? Bunların aydınları yok mu? Sonradan insanların içine çıkma isteği yok mu? Azerbaycan topraklarının yüzde 20'i onlarda. 1 milyon kişiyi oradan kovdular. Şimdi orada yaşayabiliyorlar mı? Yeni şehirler, fabrikalar kurabildiler mi? Turist geliyor mu oraya? Hayır hiçbiri olmadı. Ermeniler de o topraklarda yaşamak istemiyorlar. Çünkü o topraklar onların değil, dedelerinin, babalarının değil. O topraklarda Ermeni nefesiyle nefes almıyor, Türk nefesiyle nefes alıyor. Şimdi ne kazandılar, ölü bir devlet, ekonomik krizde bir devlet kazandılar. Bugün Ermenistan'ın bütçesi 2 milyar dolar. Azerbaycan eğitime 3 milyar dolar, ordusuna 4 milyar dolar para ayırıyor. Azerbaycan'ın bütçesi 25 milyar dolar. Bugün biz başka devletlere 1 milyar, 2 milyar borç para veriyoruz. Biz Ermenistan'a da borç verebilirdik, oralarda fabrikalar açabilirdik ama onlar bunu kendi seçti. Bugün onların ekonomisi yok, dünyada etkisi de yok.'' 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın