Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,544.10
BTC/USDT
70,053.00
BIST 100
9,072.49
Gündem, arşiv, arşiv

Engelliler yeni işlerine Mart'ta kavuşacak

ÖMSS'de yeterli puan alanlar ve kura başvurusunda bulunanlar yeni atamalar için tercih yapabilecek. Tercih kılavuzları bu ay yayımlanacak, yerleştirmeler gelecek ay içinde tamamlanacak.

14.02.2013 - Güncelleme : 14.02.2013
Engelliler yeni işlerine Mart'ta kavuşacak

ANKARA - Merve Yıldızalp 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın (ÖMSS) ilk yerleştirmelerinin geçen yıl yapıldığını, bir yılda iki yerleştirme yapılamadığı için ikinci yerleştirmelere yönelik 2013'ün beklendiğini ifade etti.

Çiftçi, ''Yine burada da sınavın sonuçlarıyla alınan puanlarla tercih yapma, daha önceki kuraya başvuruda bulunmuş kişilere de kurayla yerleştirme hakkı doğacak. Dolayısıyla yeni bir başvuru şu anda söz konusu değil, sadece tercih kılavuzları doldurulacak'' diye konuştu.

Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM ile üçlü bir çalışma yürüttüklerini anlatan Çiftçi, Şubat ayı içinde tercih kılavuzlarının yayımlanmasının, Mart ayında da yerleştirmelerin tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

Çiftçi, engelli öğretmen atamalarına ilişkin de bu atamalarda puan, engellilik durumu ve branşın dikkate alınacağını bildirdi.

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın