Dolar
32.23
Euro
35.06
Altın
2,414.14
ETH/USDT
3,079.00
BTC/USDT
66,700.00
BIST 100
10,643.58
Gündem, arşiv

2B'de başvuru süresi uzadı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bakanlar Kurulu'nun, 2B ile ilgili müracaat süresini 3 ay uzattığını açıkladı.

22.10.2012 - Güncelleme : 22.10.2012
2B'de başvuru süresi uzadı

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bakanlar Kurulu sonrası 2B ve Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu hakkında açıklamalarda bulundu.

-2B müracaat süresi 3 ay uzadı-

Babacan, 2B uygulamasıyla ilgili müracaat süresinin uzatıldığını vurgulayarak, sürenin bu ayın sonunda dolacağını, ancak süreyi 3 ay daha uzattıklarını duyurdu. Babacan, şimdiye kadar başvuramamış vatandaşlara 3 aylık bir başvuru penceresi açıldığına işaret etti.

Bayram tatiline de değinen Babacan, 24 Ekim Çarşamba, yani arefe gününden, gece yarısından itibaren, 30 Ekim 2012 Salı günü 07.00'ye kadar otoyol ve köprülerin ücretsiz kullanılabileceğini söyledi.

Babacan, ''Ayrıca 25 Ekim Perşembe günü gece yarısı, yani çarşambayı perşembeye bağlayan gece başlayıp, 28 Ekim 2012 Pazar gecesi, gece 12.00'de bitmek üzere yine toplu taşıma hizmetleri de bu kapsamda karara bağlanmış durumda'' diye konuştu.

-Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu kapanıyor-

Babacan, görüşülen bir başka yasa tasarısının ''Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu teşkilat kanunu''yla ilgili tasarı olduğunu ifade etti.

''Burada aslında yapılan Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nu (TAPDK) kapatıyoruz. Bu kurumun görevlerini üç bakanlık arasında dağtıyoruz'' diyen Babacan, söz konusu bakanlıkların Gıda Tarım ve Hayvancılık, Sağlık ve Maliye bakanlıkları olduğunu kaydetti.
Babacan, üç bakanlığı yoğun şekilde ilgilendiren görev alanlarının, bakanlıklara dağıtıldığını bildirdi.

Devletin artık özellikle sigara ve alkollü içecek üretiminden tamamen çıkmış durumda olduğunu vurgulayan Babacan, ''İşin içinde devlet varken, devlet ile özel sektör bir aradayken belki bu tür kurumlara ihtiyaç var ama şu anda tamamen artık özel sektöre devrolmuş bir konuda, tütün ve alkollü içecekler konusunda böyle bir kurulun bir bakıma varlığının sebebi de ortadan kalkmış oldu. Özellikle de özelleştirmelerden sonra'' değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın