Dolar
32.21
Euro
35.05
Altın
2,440.29
ETH/USDT
3,104.40
BTC/USDT
66,999.00
BIST 100
10,643.58
Politika, arşiv

Yatırımlar için petrol kuyularımız yok

Başbakan Erdoğan, ''Yatırımlar için petrol kuyularımız yok. Bu kayıtdışını kayıt altına almak suretiyle, milletin hakkını kendine vermemiz lazım'' dedi.

20.11.2012 - Güncelleme : 20.11.2012
Yatırımlar için petrol kuyularımız yok

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Eğitim Merkezi ve yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Geçmişte Maliye Bakanlığı içindeki yapılanmayı eleştiren Erdoğan, Maliye camiasında 4 ayrı birimin adeta kendilerine ait bir kast oluşturduklarını ifade etti.

Erdoğan, şöyle devam etti:
''Bir kast sistemi maliyenin içinde çalışıyordu. Gücenmek yok. Ben şimdi gerçeği, tespiti söylüyorum. Bunu aşana kadar 6 yıl mücadele verdim. Kendi arkadaşlarım dahi zaman zaman bu işte önüme çıktılar. 'Yok şöyledir, olmaz, sıkıntı doğurur, şu olur, bu olur', dışarıdan birçok mektuplar, telefonlar vesaire, tabii hiçbirine inanmıyordum. İnandığım tek şey vardı, burada bu iş tek başlı yürürse netice alırız, tek başlı yürürse bereketi olur. Bir de bu camianın içine birlikteliği getirmemiz lazım, beraberliği getirmemiz lazım, kardeşliği getirmemiz lazım. Eğer müfettişse bakıyorsun kendine göre müfettişlerle iş götürüyor, hesap uzmanıysa onlarla, vergi kontrolörüyse onlarla götürüyor, hatta siyasete bile soyunduğu zaman bakıyorsun onları arıyor. Diğerleriyle beraber değil. İşte biz bu sistemi yıktık.''

''Asıl vergi vermesi gerekenler...''

Erdoğan, ''En son ABD'deki gelişmeleri de görüyorsunuz. Vergiyi, gidip kenar, köşedeki bir bakkal dükkanından almak, onların defterlerini alıp onları köşeye sıkıştırmak değil. Asıl vergi vermesi gerekenler üzerinde nasıl bir çalışma var. Önemli olan bu. İşte 'mali disiplin' derken ben bunun üzerinde de biraz kararlı duruyorum. Bunu da siz değerli arkadaşlarımdan özellikle bekliyorum. Çünkü bu ülkede fakir fukaranın, garip gurabanın beklentisi var'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bizim bu güzel ülkemizde yatırımlar için petrol kuyularımız yok. Petrol kuyularımız olmadığına göre biz en azından bu kayıt dışını kayıt altına almak suretiyle ki az önce Bakanım bir oran verdi, ben o oranın çok daha üstünde olduğuna inanıyorum kayıt dışının. Bizim bunu bir defa tam manasıyla kayıt altına almak suretiyle her şeyden önce bu milletin hakkını, devletin hakkını demiyorum, bu milletin hakkını kendisine vermemiz lazım.
Bizim için şu anda 2013, 2014 hassas yıllar. Bu yıllardaki çalışmalarımızda çok daha kararlı duracağız. Mali disiplinden asla taviz vermemiz mümkün değil. Kamu harcamalarında aynı şekilde hassasiyetimizi koruyacağız ki bu hassasiyeti belki daha da artırmamız lazım.''

Büyükşehirlere ilişkin yasa

Başbakan Erdoğan, açılışın ardından yaptığı konuşmada, büyükşehirlere ilişkin yasayı anımsatan Erdoğan, ''Birileri bariyer oluşturmak istiyor. Biz de üzerine üzerine gidiyoruz. Ne için? Biz dertliyiz ama onların derdi yok. Biz büyükşehirlerde daha önce yüzde 5 pay alırken, şimdi bunu yüzde 6'ya çıkaralım dedik. Çünkü büyükşehirlerin güçlü olması merkezinde yükünü azaltmaktadır. Belediyelerimiz ne kadar güçlü olursa, ne kadar sağlıklı çalışırsa ülkenin kendine olan öz güveni de o denli artacaktır'' diye konuştu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın