Dolar
32.46
Euro
34.84
Altın
2,347.66
ETH/USDT
3,130.90
BTC/USDT
64,119.00
BIST 100
9,909.55
Politika, seçim 2015

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: Hakikati ayağa kaldırmak adına çalışacağız

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, "Bu seçimde doğruyu, hakikati ayağa kaldırmak adına var gücümüzle çalışacağız" dedi.

07.10.2015 - Güncelleme : 08.10.2015
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: Hakikati ayağa kaldırmak adına çalışacağız

ANKARA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bugün koyduğumuz tavırla 550 milletvekiliyle bütün imkansızlıklara rağmen ruhunu ortaya koyan, bu yükü taşıyan bütün arkadaşlarımızla birlikte Türkiye'ye dayatılmış olmasına rağmen bu seçimde doğruyu, hakikati ayağa kaldırmak adına var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Uysal, "Yeni Nesil Türkiye Programı" başlıklı partisinin seçim bildirgesinin açıklandığı toplantıda konuştu. Türkiye'nin önündeki en önemli meselenin eğitim olduğunu vurgulayan Uysal, AK Parti'nin iktidar olduğu dönemde beş Milli Eğitim Bakanının değişmesini ve eğitim sistemini eleştirdi.

AK Parti iktidarını eleştiren Uysal, "Bugün koyduğumuz tavırla 550 milletvekiliyle bütün imkansızlıklara rağmen ruhunu ortaya koyan, bu yükü taşıyan bütün arkadaşlarımızla birlikte Türkiye'ye dayatılmış olmasına rağmen bu seçimde doğruyu, hakikati ayağa kaldırmak adına var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

DP'nin devletin, vatandaş, kurumlar ve başka ülkelerle olan ilişkilerini iktidara geldiği takdirde yeniden düzenleyeceğini belirten Uysal, şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'nin bu açmazlar içinde bu karmaşa içinde derinden bir nefes almasını sağlayacak bir iradeyi kadro derinliği ile beraber hep beraber ortaya koyuyoruz. Demokrat Parti olarak 1 Kasım seçimleri için bir şey vaat etmekten öteye kaygıları gidermek için akılcı, uygulanabilir yeni nesil bir program hazırladık."

Açıklamasının ardından Uysal, seçim beyannamesini tanıttı.

Beyannamede eğitimin herkes için temel bir hak olacağı, temel hedefini ise 'tam gün eğitim' olduğu belirtilerek, YGS ve LYS'nin kaldırılacağı ifade edildi.  Beyannamede ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın TBMM tarafından seçileceği vurgulanırken, KDV'ni ise yüzde 8 olacağı kaydedildi.

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın